Андрій Бородавка — на свободі

Вівторок, 12 липня 2016, 13:01
Запобіжний захід харківському блогеру, якого підозрюють в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, не обирався.
Андрій Бородавка — на свободі

«Запобіжні заходи суд не обирав. Він являється до нас на допити, ми працюємо з ним як з підозрюваним», — цитує начальника управління СБУ в Харківській області Олександра Пивовара Status quo.

Відомо, що у 2014 році Андрій Бородавка активно підтримував Антимайдан і висвітлював проросійські акції в Харкові. Пізніше його було оголошено в розшук за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 Кримінального кодексу України). Він переховувався від слідства в Росії.

У травні 2016 року у медіа з’явилася інформація щодо примусової депортації харківського блогера за «порушення міграційного законодавства». 3 липня його затримали в аеропорту «Бориспіль».

Через два дні прес-центр СБУ повідомив про проведення спецоперації, за результатами якої Андрій Бородавка був дискредитований перед його кураторами з російських спецслужб і депортований в Україну.

Харків’янину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Напередодні він дав ексклюзивне інтерв'ю українському телеканалу «1+1», в якому повідомив про свої заняття під час перебування у РФ та роль Алли Александровської у харківських проросійських акціях.

Нагадаємо, 30 червня Київський районний суд Харкова постановив заарештувати майно екс-нардепа від КПУ Алли Александровської, вилучене співробітниками СБУ під час обшуку в її квартирі, а в якості запобіжного заходу — взяти підозрювану під варту на 60 днів без права внесення застави. Прихильники та противники головної комуністки Харкова одночасно мітингували під облпрокуратурою з протилежними закликами. 8 липня мало відбутися слухання апеляції адвокатів щодо запобіжного заходу, але Александровська не з’явилася, заявивши про погане самопочуття.

comments powered by HyperComments