Світ

08:34
Парламентська асамблея Ради Європи критикує Україну за неналежне виконання рішень Європейського суду з прав людини.
23:10
На тлі безрадісних повідомлень про судові обмеження в Україні для телеканалів "П'ятий" та "TVi", припинення україномовних радіопрограм Бі-Бі-Сі, в Грузії розпочинає роботу новий міжнародний канал
19:01
У керівників сусідніх країн дивовижно різне ставлення до власної нації. Президент Янукович 6 січня побачив, що "усі православні християни з надією вдивляються в небо", але не помітив у цей час кілька мільйонів українських греко-католиків, які теж готувались до Різдва. Президент виразно католицької Польщі знайшов час для розмови з польськими православними, яких у країні значно менше відсотка.
11:39
Кіностудії Голлівуду у 2010 році "виторгували" $20,5 млрд. Принаймні, так оцінили їхній міжнародний річний виторг, включаючи масу локальних проектів і релізи незалежних прокатників, експерти. Рік тому виторг оцінювався у $19,3 млрд.
12:07
Американська Лісова Служба провела цікаву роботу з матеріальної оцінки екологічних послуг тих дерев, які ростуть у межах міста. Найпростіші розрахунки були проведені в Чікаго, Сакраменто і Портленді.
15:58
У Чехії вже три роки діє закон про особисте банкротство. Люди, які неспроможні повернути кредити, розв'язують проблему в судовому порядку.
21:37
Наймані працівники Ізраїлю вміють та люблять протестувати. В країні періодично відбуваються такі страйки, які неможливо навіть уявити в інших державах
23:43
Польща скасувала плату за видачу національних віз громадянам Білорусі. Політики у Варшаві налаштовані зберегти безпосередні контакти громадян двох держав, але готові до санкцій проти влади в Мінську
16:05
Україна в 2010 р. демонструє швидке падіння всіх показників демократії. Росія відстає від нас на 40 пунктів, якщо українцям від того легше.
14:58
Цього тижня міліціянти ввійшли до «Бібліотеки української літератури» в Москві. Там було проведено дев`ятигодинний обшук.