Світ

22:56
Місяць зменшується, охолоджується і щороку віддаляється від землі на 4 сантиметри. Американські вчені після дослідження нових даних про Місяць прийшли до висновку, що той зменшується у розмірах. До того ж, виявлені "зморшки" на поверхні Місяця є наслідком охолодження ядра небесного тіла.
15:49
Перед виборами уряд Венесуели заборонив друкувати фотографії, які відверто зображають сцени насильства. Уго Чавес назвав це "порнографічною журналістикою". Венесуельський уряд вирішив, що не варто засмучувати занадто вразливих громадян картинами жорстокості перед прийдешніми виборами. Приводом для заборони став скандал навколо знімка, нещодавно розміщеного на першій шпальті опозиційного видання El National.
13:21
Фізики сконструювали систему з кутом поля зору в 280 градусів, що імітує очі оси. Вони планують встановлювати подібні камери на невеликих безпілотних літальних апаратах та інших роботах.
10:55
Вчені виявили дивовижну істоту, яка жила на землі 105 млн років і являла собою щось середнє між сучасним крокодилом і кішкою. Останки тварини, що вже отримав серед фахівців назву "крокодиловий кіт", були знайдені в Африці на території Танзанії дослідниками з американського університету штату Огайо.
10:46
Автобус отримав назву 3D Fast Bus, він оснащений електродвигунами і сонячними батареями, рухається по спеціально обладнаних треках по звичайній автомобільній дорозі.
17:57
Індія в 2011 році може почати виробництво планшетного комп'ютера, вартість якого, як передбачається, буде складати 35 доларів і може бути знижена іще щонайменше на 10 доларів.
13:32
Вчені відкрили два нові різновиди антитіл людини, які в експериментах з інфікованими клітинами показали здатність справлятися з 90% відомих штамів вірусу СНІДу, що може наблизити створення вакцини від СНІДу і поліпшити існуючі методи лікування цієї хвороби.
10:25
Людський ембріон не може відчувати болю до 24 тижнів вагітності, стверджують британські медики, а тому переглядати термін, до якого дозволено аборти, не варто. Нервові закінчення у мозку ще недостатньо сформовані, щоб відчувати біль - аж до 24 тижня вагітності - офіційно встановленого у Британії кінцевого строку для переривання вагітності, стверджують науковці.
16:51
Американці побоюються третьої світової війни і терористичних актів, багато хто чекає другого пришестя Христа у найближчі 40 років. Про це свідчать результати опитування, яке провів американський дослідницький центр "П'ю", повідомляє The Daily Mail. Згідно з результатами, третю світову війну в найближчі 40 років очікують 58% опитаних, а 53% не виключають терористичну атаку на США із застосуванням ядерної зброї.
16:51
Нижня палата парламенту Бельгії в четвер, 29 квітня, схвалила законопроект, який забороняє носіння паранджі. Законопроект забороняє жінкам з’являтися в громадських місцях в одязі, що закриває обличчя і не дозволяє ідентифікувати свою володарку.