Всеукраїнське об’єднання ветеранів. Харківське обласне відділення

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 14 лютого 2012, 10:54
Павло Гончаров очолює громадську організацію «Всеукраїнське об’єднання ветеранів. Харківське обласне відділення», веде активну громадську діяльність, спрямовану на захист пенсіонерів, захист української мови, культури, прав людини і протест проти продажу землі.
Всеукраїнське об’єднання ветеранів. Харківське обласне відділення

Скажіть будь-ласка, коли утворилося Всеукраїнське об’єднання ветеранів?

Близько 15 років тому. З того часу наша організація нараховує понад один мільйон членів.

Це по Україні?

Так.

А хто на всеукраїнському рівні очолює цю організацію?

На всеукраїнському рівні очолює Володимир Олександрович Гуменюк, кандидат юридичних наук, державний службовець 1-ого рангу. Він плідно очолює нашу організацію. Недавно в нас було засідання Ради в Черкасах. Тобто відбулися всеукраїнські збори нашого об’єднання, на якому ми ухвалили ряд рішень, в тому числі і по земельних питаннях. Як Ви знаєте, зараз у Верховній Раді опрацьовують законопроект, який передбачає приватизацію, тобто розпродаж землі і перетворення землі України в товар. Ми категорично проти такої реформи.

Які заходи проводить Ваші організація?

Ми створили Комітет із захисту рідної землі. Зараз ця структура діє лише на початковому етапі. Найближчим часом плануємо охопити всі села, міста і селища районного й обласного типів.

Боремося проти незаконного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Написали відкритого листа як Президенту України, так і Голові Уряду, так і Голові нашому шановному Міськради Кернесу, щоб вони прийняли рішення з цього приводу.

Писали листи незгоди з пенсійною реформою, яка була проведена зі здирницьким характером. По суті, ця реформа не покращила становище людей пенсійного віку, а, навпаки, погіршила.

Перед останніми виборами депутатів до Верховної Ради України ми розробили законопроект, у якому запропонували, щоб кожен кандидат у депутати був зобов’язаний пред’являти виборчій дільниці завірену нотаріусом копію свідотства про народження, де вказується, чиїх батьків він дитина. Це б дало можливість, як і в кожній цивілізованій країні світу, пропорційно етнічному складу вибирати депутатів до Верховної Ради України. Тоді не було б таких недолугих рішень, які приводять до колапсу нашу державу.

Кого Ви вважаєте своїми союзниками і з якими організаціями співпрацюєте?

Ми співпрацюємо з усіма патріотичними організаціями, які відстоюють наші з Вами права, права народу, які, по суті, в нас є пригнобленими, не дивлячись на те, що українці є більшістю в Украні.

Де розташований офіс організації і як можна з’єднатися з Вами тим, хто бажають долучитися до плідної співпраці?

Наша адреса: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, кімната 612 «А», тел.: 757 45 92

Символіка Всеукраїнського об’єднання ветеранів

comments powered by HyperComments