Селищна громадська організація «Альтернатива»

Жанна Титаренко  |  Середа, 25 липня 2012, 17:48
Громадська організація «Альтернатива» вже три роки поспіль захищає мешканців селища Пісочин Харківського району від незаконних дій влади, місцевих бізнесменів та дбає про їх фізичний і культурницький розвиток.
Селищна громадська організація «Альтернатива»

Громадську організацію «Альтернатива» очолює Віктор Кисіль. Саме він і розповів «Справжній варті» детальніше про діяльність цієї організації.

Скажіть, будь-ласка, коли була заснована організація «Альтернатива»?

– Громадська організація «Альтернатива» була заснована три роки тому.

Що стало поштовхом до її створення?

– Необхідність впливу на владу і необхідність проведення конкретних реальних справ. Зокрема, очищення селища від сміття, захист Рижовського парку від вирубування, від забудови та інші нагальні питання.

З якими організаціями Ви співпрацюєте?

– «Ми – харків’яни», «Зелений фронт» та іншими громадськими організаціями, які займаються реальними справами, а не балачками.

Які заходи проводила Ваша організація?

– Втретє ми провели велозмагання для дітей. В перших змаганнях взяло участь 34 учасники, цього року – 43 учасники.

Зверталися до суду, щодо виділення земельної ділянки сільською радою в Рижовському парку. Зверталися до прокуратури. Впродовж двох років боролися за збереження Рижовського парку. Цього року суд у першій і другій інстанції було виграно. Можна сказати, що вже побудувати щось саме в тому місці буде складно.

Крім того, допомагаємо мешканцям селища Пісочин вирішувати їхні проблеми. Була спроба незаконного прокладання кабелів по вулиці Харківська. Допомогли і, власне, ця спроба, і ці намагання були ліквідовані.

Проблемами вивозу чорнозему Ваша організація теж займається?

– Так. Намагаємося деяких наших підприємців обмежувати в їхніх апетитах і припиняти їхні незаконні дії.

Якою є зараз ситуація з вивозом чорнозему з полів селища Пісочин?

– На жаль, час від часу чорнозем вивозять. Хоча вже не такими об’ємами як це було рік, два роки тому. Міліція їх затримує. Але, на жаль, якихось заходів, які б припинили вивіз, не вжито. Тобто органи державної влади поки що погано працюють у цьому напрямку. Це незаконна діяльність, але вона фактично цілком вільно здійснюється без будь-яких перешкод.

Розкажіть, будь-ласка про плани організації на найближчий час.

– Про плани говорити складно. Ми займаємося повсякденною роботою із налагодження життя в селищі.

Декілька наших активістів увійшли до складу громадської ради Харківського району. Було проведено моніторинг бюджетів селищних рад. Було виявлено, що непрозорість у фінансуванні самих місцевих рад складає близько 5 мільйонів гривень. Нещодавно, відбувся круглий стіл з цієї теми.

Також у нашому селищі є поетичний клуб, називається: «Народна Богема». Ми зорганізували наших місцевих митців. Щомісяця відбувається засідання цього клубу. Виїздили, зокрема, у Сковородинівку – на місце поховання Григорія Савича Сковороди. Були одними з організаторів Сковородинівського фестивалю у Бабаях. Цього року плануємо все це продовжувати.

Дуже дякую Вам за розмову.

comments powered by HyperComments