Українська родина, харківське обласне об'єднання

Жанна Титаренко  |  Четвер, 20 травня 2010, 21:25
"Українська родиная" існує в Харкові не так уже й давно, але зігнорувати її присутність, особливо владним чинникам регіону, не так вже й просто. Про діяльність організації я розмовляла з одним із її очільників паном Володимиром Коваленком.
Українська родина, харківське обласне об'єднання

Коли була заснована обласна організація “Українська родина”?

- Харківське обласне об’єднання громадян “Українська родина” було засновано в травні 2005 року. Метою цієї організації є збереження українського етносу в епоху глобалізації. Кожен етнос, як кожна травинка, як кожна билинка, як кожен представник живої і неживої природи має право на існування, має бути збережений. В повній мірі це власне стосується і українського етносу. На всеукраїнському рівні подібна організація поки що не існує.

Хто очолює Вашу організацію?

- Головою організації є Глушко Олександр Васильович. Коваленко Володимир Федорович - виконавчий голова.

Кого Ви вважаєте союзниками в національному середовищі?

- Абсолютно всі патріотичні організації, але не псевдонаціоналістичні, бо в Україні такі є, наприклад ті, що створила ФСБ Росії, які підгодовуються їхніми грошима. Союзниками вважаю тих, що згодні з нашою ідеологією і працюють в напрямку того, щоб українці в Україні мали високий рівень життя, духовності, щоб українці були при владі в Україні. Але для цього потрібно багато чого зробити і перш за все, повинна бути збережена українська мова. Тому всі ці роки ми намагалися спілкуватися з органами влади, щоб українська мова не була тут на задвірках.

Але, на превеликий жаль, як підтверджують оці всі роки, в Харкові має місце повне невігластво та зневага до української мови з боку державних службовців, які в своїй більшості і чути не хочуть про українську проблематику взагалі.

Які заходи проводила Ваша організація?

- За ці роки нам вдалося ініціювати проведення фестивалю “Мама, тато, я – українська сім’я”.

Організовували марш-протест українців проти етнічної війни, спрямованої на знищення українського етносу на Харківщині.

Ми організовували круглий стіл на тему “Етнічна війна проти українців в Харкові, в минулому і сьогодні ”.

Ми були єдиною організацією, яка виставила спостерігачів під час незалежного оцінювання знань випускників шкіл. Сподіваємося, що й цього року будуть залучені представники нашої організації.

Які базові засади та мета діяльності Вашої організації?

- Збереження українського етносу в епоху потужних світових глобалізаційних процесів. Набуття українським етносом спроможності бути повноцінним господарем на своїй прадідівській українській землі, стати наріжним чинником в усіх процесах, що відбуваються і відбуватимуться в Україні.  

Координати: а/с 10736, м. Харків-140, 61140,
ел. пошта: wkovalenko@i.ua,
тел. 057- 764-23-63  

Дякую Вам за розмову.

comments powered by HyperComments