Ми - харків'яни, харківська громадська організація

Жанна Титаренко  |  Середа, 21 квітня 2010, 21:07
"Ми - харків'яни" є однією з наймолодших громадських організацій нашого міста. Але її наявні здобутки дають надію на те, що в Харкові дійсно з'явилася структура, здатна розв'язувати щоденні проблеми його мешканців та стати реальною альтернативою нинішній місцевій владі. Від самого початку організацію “Ми – харків’яни” очолює Юрій Кальченко.
Ми - харків'яни, харківська громадська організація

 Коли було створено громадську організацію  “Ми – харків’яни”?

- Нас було зареєстровано в жовтні 2009 року. В її складі мешканці Харкова, багато інтелігенції, зокрема, викладачі ВНЗ, лікарі тощо, загалом, люди, які, м’яко кажучи, незадоволені станом справ у нашому місті. Спочатку ми працювали лише на Салтівці, але потім зрозуміли, що ці проблеми стосуються всього Харкова. Тож, щоби назва не асоціювалася з конкретним районом, постала назва “Ми – харків’яни”, а структура під назвою “Щит 520” існує окремо, залишаючись працювати на своєму звичному місці. За цей час уже багато чого було, зверталися до нас з пропозиціями про входження до складу інших організацій, та навіть з пропозиціями припинити свою діяльність за певну чималу грошову винагороду.

Які заходи проводила організація?

- Зокрема, провели Громадянський Форум Харківщини минулого року, допомагали пікетувати міську владу працівникам харківських трамваїв та тролейбусів, захищали інтереси працівників харківського метрополітену, після того як він перейшов у комунальну власність міста. Зараз займаємося проблемою потенційної вирубки дерев у Лісопарку, що бентежить усіх мешканців нашого міста.

Кого вважаєте Вашими союзниками в місті Харкові?

- Це може бути будь-яка організація або окремі люди, які виступають за унормування щоденного життя міста Харкова та обрання адекватної місцевої влади, яка справді буде служити кожному окремому харківцю та інтересам міста в цілому.

Які програмові засади Вашої організації?

- Основним є розвиток та поглиблення місцевого самоврядування. Нас дуже бентежить ситуація з земельними територіями в нашому місті та постійною необхідністю захищати права місцевих громад, окремих мешканців, працівників різних структур комунальної власності (зокрема, транспорту), а також наші парки та інші зелені насадження від незаконної вирубки тощо. Минулого року ми провели Громадянський форум Харківщини, чим могли допомагали водіям та іншим працівникам харківського трамваю у їхній боротьбі за виживання, право на працю та її належну оплату.

Одним з наших основних завдань вважаємо освідомлення людей в плані участі та взаємодії з органами місцевого самоврядування та спроможності, при потребі, самоорганізовуватися, бо лише організовані та наполегливі люди здатні захистити свої права та розв’язувати поточні проблеми на місцях.

Є у нас інші здобутки, про які судити не нам, а тим, для кого ми працюємо, тобто харків’янам. Зокрема ми допомагаємо писати позовні заяви та скарги задля розв'язання їхніх поточних, побутових, комунальних та юридичних проблем. 

Адреса: вул. Пушкінська, 5, кім. 309-А

тел: 764-52-53

www.kharkivyany.org


 

comments powered by HyperComments