Літературна студія «Назустріч»

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 13 вересня 2010, 23:22
Літературна студія «Назустріч» працює більшою частиною з дітьми. Маленькі письменники вивчають там ази віршування і прози. Антоніна Тимченко, яка очолює літературний клуб і розповіла «Справжній варті» про його діяльність.
Літературна студія «Назустріч»

Пані Антоніно, коли було засновано літературно-поетичний клуб?

- У центрі дитячої та юнацької творчості в 2005 році було засновано районну літературну студію «Назустріч» У 2009 – 2010 роках нам присвоїли звання Зразковий колектив. Тобто це таке престижне звання за те, що у діток було багато нагород та участей у всяких конкурсах.

Хто очолює літературну студію?

- Із самого початку я, Антоніна Тимченко

Кого Ви вважаєте своїми союзниками і з ким співпрацюєте?

   Намагаємося співпрацювати з різними літературними студіями. Я привчаю дітей читати роботи однолітків, створюємо бібліотечку із творами сучасних авторів. Однією з таких студій є «Зав’язь» (керівник Тараненко Ольга Степанівна). Цю студію відвідувала я, коли була школяркою, а потім студенткою. 

  Як можемо співпрацюємо з літературною студією Віктора Бойка, він є заступником директора Українського Фонду Культури. (Основне всеукраїнське відділення веде Борис Олійник.) Цей фонд допомагає деяким талановитим дітям видати свою збірку. Віктор Бойко завжди при спілці письменників працював з молоддю, і він веде літературну студію в гімназії ім. Короленка для малозрячих дітей. Ми з ними часто проводимо літературні зустрічі та обговорення.

І, звісно ж, із обласною літературною студією ім. Павла Тичини при Спілці письменників України. Це інтеграційна поетична студія, в якій збираються письменники більш вищого рівня, обговорюють нові твори та шукають відповіді на злободенні літературні питання.

Яка мета Вашої літературної студії?

- Розвинути дитячі літературні таланти. Навчити їх писати вірші і прозу. Ми зустрічаємося кілька разів на тиждень і відточуємо майстерність кожного слова. Вивчаємо ази літературної творчості та віршо-складання, а також деякі теоретичні моменти з написання прози. Звичайно діти самі пишуть твори, а потім читають і ми намагаємося редагувати. Тобто випрацьовуємо в них навики само редагування. І дуже велику роль відіграє спілкування між ними. Я веду всіх як за руку, а вони вже навчаються одне від одного. Намагаємося виходити на різні конкурси, фестивалі, і працювати з іншими студіями міста.  

Дякую Вам за розмову.

comments powered by HyperComments