12 травня 2010

20:30
Кожна людина від природи має свій темперамент, а характер уже формується під впливом різних чинників, в тому числі і вихованні, яким займаються батьки або суспільство. Велику частину часу підлітки, як правило, проводять у школі, де власне і формується їх світогляд.
20:18
Дорогі брати і сестри! Ще вчора на вечірній молитві ми почали відчувати порожнечу на початку молитовного правила. Там, де ще до вчорашнього дня лунав радісний пасхальний тропар, раптом утворилася пустка. Пустка така відчутна аж до часу, коли урочисто залунає на вечірні дня П’ятдесятниці «Царю Небесний». І це один із виховних засобів Східної Церкви: через обряд дати нам співпережити той важкий відповідальний період, який настав для громади учнів Христа, які мали б згодом стати Церквою, в десять днів, насичені молитвою, роздумом, вщерть насичені переживаннями – днів між вознесінням Господа Ісуса Христа і Зісланням Святого Духа. Нам, коли читаємо кілька рядків Євангелія від Луки чи трохи докладнішу розповідь Діянь святих апостолів, написаних тим самим євангелистом Лукою, здається, що це лише одна мить в історії спасіння. Але пригадаймо які-небудь важкі, відповідальні десять днів із власного життя.
22:11
Сьогодні у прес-центрі “Майдан Свободи” відбувся круглий стіл, присвячений нещодавно ухваленому державному бюджету України на 2010 рік. Під час обговорення було зазначено, що Харківська область займає третє місце в Україні за розмірами виплат у державний бюджет, але за видатками із державного бюджету наша область стоїть на сьомому місці. Учасники ефіру проаналізували соціальні виплати, закладені в бюджет, реальність такої програми та відображення такого навантаження в інших галузях економіки.