31 травня 2010

14:11
З 20 травня на місці вирубки під заплановану дорогу через Парк імені Горького (Лісопарк) триває найгостріше за останні місяці протистояння. Група громадян намагається зупинити виконавців волі міської влади. Блискавичне виконання рішення Харківського міськвиконкому про будівництво дороги заскочило зненацька і харків’ян, і політиків. Ініціатива спротиву належала кільком громадським організаціям, які самостійно намагались зорганізувати протестувальників та доволі вдало поширили інформацію про події на всю країну.
12:32
Майже три роки минуло з того часу як у Харкові відбувся круглий стіл, присвячений катастрофічному стану українства в сучасній Україні та Харкові, зокрема. Тож, має сенс і зараз висвітлювати цю проблематику, особливо після того, як в нашій країні до влади дірвалася зграя українофобів.
11:48
Одне з найбільших металургійних підприємств України "Запоріжсталь" стало черговим активом, який опиняється під контролем Росії. Продаж "Запоріжсталі" завершено, при чому комбінація ознаменувалася жорстким конфліктом старих власників з Рінатом Ахметовим. Мажоритарним акціонером "Запоріжсталі" була компанія Midland Resources Holding Ltd, зареєстрована в офшорній зоні на британському острові Гернсі. Кінцевими власниками підприємства виступали уродженець Дніпропетровська Едуард Шифрін разом з громадянином Канади Алексом Шнайдером, а також їхні партнери. Їхнє бажання продати всю "Запоріжсталь" стало публічним у 2010 році.
22:11
У Парку Горького, 30 травня, у тому місці, де ще не повністю вирубана і не з’єднана просіка, відбувся концерт за участі молодих естрадних виконавців. Всі вони закликали захищати дерева у Парку Горького та інших частинах міста.