22 травня 2010

22:11
22 травня харків’яни вкотре прийшли вклонитися великому Кобзареві, адже сьогодні виповнюється 149 років від того дня, коли його прах було перевезено до України . З 10 ранку розпочалося урочисте покладання квітів представниками влади і не тільки.
22:11
22 травня продовжувалась вирубка дерев для подовження дороги по вул. Новгородськой до Сумськой через парк Горького. Протистояти таким діям намагалися місцеві мешканці та представники громадських організацій. Люди чекають громадських слухань і тому активно захищають те, що залишилося, і вірять у те, що вирубку буде нарешті зупинено.
16:44
Ось і завершується перша частина річного літургійного кола євангельських читань, перша його невелика третина, яка тривала майже два місяці, починаючи від Великодня. В цей час читалося Діяння святих апостолів ‑ і ось останнє зачало, останній уривок із Діянь щойно відлунав. Прочитане було в цей час, зачало за зачалом, уривок за уривком, Євангеліє від Йоана. Неділі рахувалися також від Великодня. І хоча останні десять днів після Вознесіння Господнього ми вже не віталися по-великодньому, ікона Воскресіння Господнього вже була прибрана з центру храму, тим не менше атмосфера перебування у великодній радості Церкви була для неї весь час властивою.
22:11
За законодавством України (Постанова Кабміну № 1045 від 01. 08. 2006 про порядок видалення дерев), кожне дерево, товщина якого більша за п’ять сантиметрів повинно оцінюватись окремо спеціальною комісією. Тобто воно позначається відповідним чином, його оцінюють (товщину, вік, вартість, хвороби, якщо є, або нема тощо), і лише потім вирішують питання вирубки. В харкiвському парку Горького все по-іншому. Дерева одразу позначали і валили.