8 листопада 2010

22:11
Більш ніж два десятиліття Свято-Дмитрівський храм гуртує православних українців. Настоятелем храму є Віталій Зубак, але головною фігурою Української Автокефальної Православної Церкви на Харківщині й в усій Україні є архієпископ Ігор (Ісіченко).
22:11
Журналістику часто порівнюють із четвертою гілкою влади . Адже дійсно, радіо, телебачення та газетні шпальти мають не аби який вплив на людей, і не лише перед виборами.
22:11
Місцева влада отримала значні повноваження, а тому боротьба за мандати районних та обласних рад значно посилилася. У зв’язку з цим, вибухнули масові фальсифікації.
21:51
7 листопада у Самарському районі Дніпропетровська п’яний водій автомобіля «Черрі-Амулет» травмував 6 людей, серед яких двоє дітей.
15:17
7 листопада у Самарському районі Дніпропетровська п’яний водій автомобіля «Черрі-Амулет» травмував 6 людей, серед яких двоє дітей.
11:25
Торги по долару на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 7.9585-7.9635 грн/дол.
14:20
У понеділок євро в пунктах обміну подешевшав майже на 20 копійок.
22:02
Досягненням порівняльної лінгвістики є так званий список Сводиша, бо саме ним користуються дослідники шукаючи спорідненості між різними мовами. Американський вчений Мариш Сводиш виділив базову лексику, тобто такі слова, які не залежать від культури і є у будь-якій мові будь-якого народу. Великий список Сводиш нараховує до 220 слів. Скориставшись малим списком Сводиша, що містить 100 слів, харківський філософ і лінгвіст Ігор Рассоха провів своєрідні наукові розвідки й отримав достатньо цікаві результати.
10:35
8 листопада на деяких автозаправних станціях Харкова було зафіксовано різке підвищення вартості бензину деяких марок.
20:31
На понеділок, 8 листопада, Національний банк України встановив офіційний курс гривні, знизивши котирування долара, євро та російського рубля.