Вибори на Чугуївщині: "Танкіст" проти фермерів

Четвер, 14 липня 2016, 22:20
Право очолити Чкаловську громаду виборюватимуть три кандидати, ще 112 виявили бажання стати депутатами.
Вибори на Чугуївщині: "Танкіст" проти фермерів

Як повідомляє прес-служба ХОДА, 31 липня мешканці Чкаловської селищної ради оберуть голову і 26 депутатів.

«Для проведення виборів було утворено одномандатні виборчі округи: 11 – на території Чкаловської селищної, 7 – Коробочкинської, по 3 – Іванівської та Леб’язької, по 1 – Базаліївської та Юрченківської сільських рад. Вже завершився процес висування і реєстрації кандидатів у депутати та на посаду селищного голови. Загалом виявили бажання взяти участь у змаганні за депутатські місця 112 чоловік. Наразі триває процес утворення дільничних виборчих комісій», — йдеться у повідомленні.

До речі, основними кандидатами на пост голови об'єднаної Чкаловской громади є діючий голова  - "танкiст" Віктор Соловйов і Петро Балабай, ставку на якого роблять місцеві фермери, які побоюються, що їх спіткає доля агрокомбіната «Слобожанський», з яким Соловйов веде позиційну війну, періодично залучаючи в якості "важкої артилерії" Чугуївську районну раду, з головою якої Галиною Мінаевою у нього склалися непогані відносини.

Нагадаємо, Старосалтівська є першою об’єднаною громадою в області. 27 березня 2016 року у Старому Салтові відбулися перші вибори депутатів селищної ради об'єднаної територіальної громади та селищного голови. Тепер там вирішують, як жити далі.

Ще одна об'єднана громада — Мереф'янська — утворилася наприкінці березня.

Найближчим часом планується створення Пісочінської об’єднаної громади, до складу якої увійдуть Пісочин, Коротич і Березівка. На останньому пленарному засіданні облради 23 червня ухвалено проект рішення, який передбачає внесення змін в план формування певних територій. Документом передбачено об'єднання Височанської селищної ОТГ (з Бабаївської, Покотилівської селищних та Яковлівської сільської ради Харківського району), Мереф’янської міської ОТГ (з Мереф’янської міської ради та Утківської селищної ради), Малинівської та Чкаловської селищних ОТГ замість Малинівської об’єднаної територіальної громади.

Також у планах — об'єднання громад с. Куряжанка, с. Подвірки, с. Сіряки, смт Солоницівка, смт Пересічне, с. Березівське і с. Курортне. Таке рішення прийнято 22 червня на сесії Пересечанскої сільради.
 

comments powered by HyperComments