Світлична і Гройсман перевірили стан справ на будівництві харківського метро

Четвер, 17 травня 2018, 18:33
Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 17 травня побували на будівництві електродепо «Олексіївське».
Світлична і Гройсман перевірили стан справ на будівництві харківського метро

Зараз метробудівники ведуть тунелі, котрі з’єднають «зелену» гілку метрополітену з депо «Олексіївське». Тунелі будують у котловані відкритим способом. Роботи, які виконуються залученим коштом ЄБРР та ЄІБ, ведуться повним ходом.

«Відповідно до угод, які було підписано в грудні 2017 року, Європейський банк реконструкції та розвитку спрямовує на будівництво Харківського метрополітену 160 млн євро, таку ж суму надає Європейський інвестиційний банк. Також передбачено співфінансування з місцевого бюджету, – відзначила Юлія Світлична. – Це дозволить збудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо та придбати новий рухомий склад – 85 вагонів. Наше завдання – завершити будівництво нових станцій метро та депо «Олексіївське» за чотири роки».

Керівник області підкреслила, що розбудова метрополітену є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів, які реалізуються на Харківщині.

«Розвиток транспортної інфраструктури обласного центру є важливим для всього регіону. Завдяки спільним зусиллям та підтримці Президента України й Кабінету міністрів України ми робимо велику справу для розвитку не лише логістики, а взагалі сходу України», – сказала Юлія Світлична.

Нагадаємо, 17 травня Володимир Гройсман здійснив робочу поїздку до Харкова. Під керівництвом прем’єра відбулося засідання колегії Мінсоцполітики, на якому мова йшла про соціальне забезпечення населення України. Говорячи про ситуацію в Харківської області, Юлія Світлична підкреслила пріоритетність роботи обласної влади щодо посилення регіональної економіки. Голова ХОДА зазначила, що за минулий рік позитивний фінансовий результат у харківській промисловості склав 4 млрд грн. Також мова йшла про запуск регіональних соціальних проектів та програм. Прем’єр звернув увагу на те, що в Харківській області успішно реалізуються проекти в економічній, інфраструктурній та соціальній галузях. Під час робочої поїздки Володимир Гройсман України відвідав низку об’єктів інфраструктури, які будують за рахунок співфінансування з державного бюджету, зокрема, побував на будівництві філармонії.

Раніше Юлія Світлична зазначала, що у 2018 році в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів. Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів керівник області відокремила, у тому числі, будівництво великої зали обласної філармонії,

comments powered by HyperComments