Для ремонту Люботинської лікарні було виділено фінансування більше 4 млн грн - Світлична

Субота, 1 вересня 2018, 21:55
Триватимуть ремонтні роботи в хірургічному відділенні.
Для ремонту Люботинської лікарні було виділено фінансування більше 4 млн грн - Світлична

Про це губернатор Харківської області Юлія Світлична повідомила під час візиту в Люботин, передає прес-служба ХОДА.

Ремонт у приміщеннях Люботинської міської лікарні розпочався в 2016 році. За цей час тут замінили вікна й двері, переоснастили систему теплопостачання, а саме: встановили два котли – газовий та на твердому паливі. Також капітально відремонтували кабінети, коридор та підлогу, виконали електромонтажні роботи. Гроші на проведення ремонтних робіт було виділено як з міського, так і з обласного бюджетів.

Нещодавно в закладі завершили ремонтувати рентген-кабінет. Нове обладнання для нього, а також новий УЗД-апарат закладу передала голова ХОДА Юлія Світлична.

«У вашому медичному закладі відбуваються добрі зміни, на які ви очікували не один рік. Для ремонту лікарні було виділено фінансування більше 4 млн грн, тому роботи триватимуть. На черзі – ремонт у хірургічному відділенні, - повідомила керівник області. - Сьогодні ми передаємо вам якісне обладнання, щоб ви могли забезпечувати професійну діагностику та лікувати людей».

Лікар УЗД-терапії Люботинської міської лікарні Олег Скляр відзначив, що нове обладнання суттєво розширить діагностичні можливості відділення. Зокрема, тепер можна професійно досліджувати стан серця та судинної системи пацієнтів.

«Раніше в нас працював апарат, якому було 15 років, нормально подивитися на серце та судини ми не могли. Новий апарат має 3 датчики та дає нові можливості. Зможемо оглядати на ньому приблизно 20 пацієнтів на день. Розпочнемо прийом уже з понеділка», - сказав Олег Скляр.

Юлія Світлична відзначила, що розвитку медичної сфери в області приділяється велика увага. Лише цього року заплановано реконструювати та частково відремонтувати більше 20 медичних закладів.

Нагадаємо, у Харківській обласній лікарні для чорнобильців розпочався перший за 25 років капітальний ремонт.

Також ми писали, що у Кегічевській ЦРЛ відбулася заміна вікон в лікувальному корпусі та капітальний ремонт дитячого відділення. Там був проведений повний комплекс робіт, замінені комунікації, підлога, відремонтовані стіни, встановлені меблі. А у Люботинській замінили вікна й двері, переоснастили систему теплопостачання, а саме: встановили два котли – газовий та на твердому паливі. Також капітально відремонтували кабінети, коридор та підлогу, виконали електромонтажні роботи. Гроші на проведення ремонтних робіт було виділено як з міського, так і з обласного бюджетів. У Шевченківській лікарні оновлено покрівлю, проведено утеплення стін, замінені вікна і двері.

Окрім цього, "Справжня Варта" повідомляла, що цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я. Наприклад, нещодавно Красноградській центральній районній лікарні відкрили гінекологічне відділення, де пройшов капітальний ремонт.

comments powered by HyperComments