Харківського лісника, який розповів Зеленському про лісову мафію, звільняють

Вівторок, 30 липня 2019, 11:14
17 липня Харків відвідав президент України Володимир Зеленський.
Харківського лісника, який розповів Зеленському про лісову мафію, звільняють

Як передає Інтерфакс-Україна, він тоді заявляв, що був вражений масштабом наслідків незаконної вирубки лісів тоді, коли пролітав над Харківщиною. Про проблему вирубки дерев розповів директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, який знаходиться на своїй посаді з листопада 2014 року.

До цього Чагаровський конфліктував як з харківським, так і з київським керівництвом лісового господарства. Причиною стало те, що розпочатий ним аудит виявив колосальні збитки, які завдала вирубка дерев. Також у виданні повідомили, що напередодні візиту Зеленського авто дружини Чагаровського було спалене невідомими. Проте всупереч команді президента повернути процес у правове русло, реакція в.о. голови Держагентства лісових ресурсів України була іншою. Ним було подане до Кабміну подання про дострокове розірвання контракту з Чагаровським.

На даний момент Руслан Чагаровський чекає на звільнення. За його словами, його бажають вилучити з системи, щоб його аудит не виявив результати багаторічної діяльності лісової мафії. Сума збитків в 80 млн грн, про яку лісник повідомив Зеленському, на сьогодні вже виросла до 100 млн. При цьому є загроза збільшення у два рази як мінімум.

Нагадаємо, що 17 липня під керівництвом президента пройшла нарада з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною діяльністю. До заходу долучилася голова ХОДА Юлія Світлична. В той день Зеленський з робочою поїздкою відвідував Харківську область.

Також повідомлялося, що під час робочої наради керівник ДП «Жовтневе лісове господарство» Руслан Чагаровський повідомив, що директор Гутянського лісгоспу Віктора Сиси контролює «чорних лісорубів».

26 липня в Харківській області співробітники СБУ спіймали «чорних лісорубів». Вони заблокували масштабні розкрадання деревини з державних лісництв регіону. Тоді було встановлено, що зловмисники здійснювали незаконну заготівлю деревини дуба на території державних лісових угідь та вивозили її для подальшої реалізації.

Того ж дня Золочівський районний суд відмовив у накладенні арешту на транспортні засоби і спиляну деревину, які було затримано в Золочівському, Чугуєвському і Красноградському районах області.

А нещодавно на Харківщині були зафіксовані нові випадки незаконної вирубки дерев у таких районах, як Нововодолазький, Харківський та Богодухівський. Співробітники поліції встановлюють суму завданих збитків. З‘ясовується походження дерев та усіх обставин подій.

comments powered by HyperComments