Справа лісника Сиси: суд не повернув вилучений КамАЗ

Вівторок, 24 грудня 2019, 17:32
Дергачівський районний суд Харківської області відмовив в задоволенні клопотання адвоката Сиси про скасування арешту майна.
Справа лісника Сиси: суд не повернув вилучений КамАЗ

Про це повідомляє «ХАЦ» з посиланням на ухвалу суду, оприлюдненому в  ЄРДР.

«Слідчий суддя не знаходить правових підстав для задоволення клопотання адвоката Самойлова Є.Ю. про скасування арешту майна, оскільки існують підстави для тимчасового позбавлення власника майна права на відчуження, розпорядження та користування вилученим органом досудового розслідування майном, тобто існує сукупність підстав і підозр вважати, що це майно є речовим доказом у кримінальному провадженні», - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, директора «Гутянського лісгоспу» було затримано «на гарячому» при спробі дати хабаря старшому детективу НАБУ у розмірі 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. До речі, запропонувавши детективу НАБУ хабар у сто тисяч доларів, Сиса віддав по факту суму у сто десять тисяч доларів.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, у вигляд тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 4,994 млн грн застави. Вже 4 листопада керівник Гутянського лісгоспу заплатив призначений судом залог та вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо також, що Апеляційна палата ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу САП на рішення Вищого антикорупційного суду від 8 листопада, згідно з яким директора Гутянського лісгоспу не було відсторонено від посади.

comments powered by HyperComments