Справу про хабар, який скандальний лісник Сиса пропанував детективу НАБУ, скерують до Вищого антикорупційного суду

Понеділок, 27 квітня 2020, 12:28
Завершено слідство у справі стосовно директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси, який за 100 тисяч доларів намагався підкупити детектива НАБУ.
Справу про хабар, який скандальний лісник Сиса пропанував детективу НАБУ, скерують до Вищого антикорупційного суду

Про це повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційній прокуратурі.

«Слідством встановлено, що вказані грошові кошти директор підприємства пропонував детективу за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини, що належала держпідприємству, а також щодо продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним йому приватним суб’єктам господарювання», - йдеться у повідомленні.

Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у жовтні директора «Гутянського лісгоспу» було затримано «на гарячому» при спробі дати хабаря старшому детективу НАБУ у розмірі 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. До речі, запропонувавши детективу НАБУ хабар у сто тисяч доларів, Сиса віддав по факту суму у сто десять тисяч доларів.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, у вигляд тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 4,994 млн грн застави. Вже 4 листопада керівник Гутянського лісгоспу заплатив призначений судом залог та вийшов із слідчого ізолятора.

У січнч поточного року директора ДП «Гутянське лісове господарство», який підозрюється у службовій недбалості, звільнили.

comments powered by HyperComments