Справа лісника Сиси: Вищий антикорупційний суд подовжив запобіжні заходи

Середа, 3 червня 2020, 15:37
Вищий антикорупційний суд України подовжив запобіжний захід голові «Гутянського лісгоспу» Віктору Сисі, який намагався дати детективу НАБУ хабар в 100 тисяч доларів.
Справа лісника Сиси: Вищий антикорупційний суд подовжив запобіжні заходи

Як повідомляє Depo.Харків, запобіжні заходи подовжено до 29 червня.

У цей час Сиса повинен:

1) не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає - смт. Золочів Харківської області, - без дозволу детектива, прокурора, за виключенням виїзду до місця роботи в м. Харкові та до населених пунктів у межах Харківської області України;

2) повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання;

3) утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні

4) здати на зберігання до органу досудового розслідування (детективу у кримінальному провадженні) свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну, окрім паспорту громадянина України.

Нагадаємо, у жовтні директора «Гутянського лісгоспу» було затримано «на гарячому» при спробі дати хабаря старшому детективу НАБУ у розмірі 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. До речі, запропонувавши детективу НАБУ хабар у сто тисяч доларів, Сиса віддав по факту суму у сто десять тисяч доларів.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, у вигляд тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 4,994 млн грн застави. Вже 4 листопада керівник Гутянського лісгоспу заплатив призначений судом залог та вийшов із слідчого ізолятора.

У січнч поточного року директора ДП «Гутянське лісове господарство», який підозрюється у службовій недбалості, звільнили.

 

comments powered by HyperComments