Мистецтво

17:04
21 березня в харківському Літературному музеї відбулися поетичні читання, в яких взяли участь фіналісти конкурсу «Книжка від Zебри».
17:52
20 березня в харківській книгарні «Є» пройшла презентація першої збірки молодої поетеси Олени Герасим’юк «Глухота». Модерував захід Сергій Жадан.
15:20
19 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував новий проект «Відкриті інтерв’ю», першим гостем якого став Сергій Жадан.
19:53
14 березня в кінотеатрі «Боммер» відбулася прем’єра документального фільму Володимира Чистиліна «Герої не вмирають».
17:10
Її пісні поєднують у собі різні жанри: від романсів і пісень у ритмі танго до композицій, в яких відчутні циганські нотки та кольори. А от його творчість – зовсім інша. Він представник російськомовної поезії. Його вірші прагнуть до чистоти та яскравості стилю, вони насичені глибокими метафорами, які виразно передають будь-який настроєвий тон та почуття. Все це про головних винуватців благодійного вечора «Кох-х-хаю!» (Тепло-візії-2): харківську шансоньє Люцину Хворост та поета Михайла Красикова.
15:07
13 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував новий цикл лекцій Олега Коваля, присвячений мистецтвознавству.
14:06
Майже кожен з нас в юності читав роман Сімони Шанже «Анжеліка і король», сторінки цього дивовижного твору дивують не тільки захопливими сценами, але і пишністю описів інтер’єрів спалень і кімнат, де мешкала головна героїня та її наближені особи. Дивовижної краси ліжко з дерев’яними позолоченими колонками під величезним балдахіном, крісла, обиті червоним оксамитом з ніжками у вигляді лап оленів, прикрашають не одну главу роману.
10:11
О 17.00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» проходитиме благодійний вечір російської поезії та українського романсу під назвою «Кох-х-хаю!» (Тепло-візії-2). Організатор заходу – неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової.
11:52
5 березня в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї відбулася презентація антології «Образ, тіло, порядок. Гендерні дослідження в міждисциплінарному спектрі».
21:49
5 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури та мистецтва стартував арт-проект «WWW».