Юрій Луценко - нове старе знайомство: "Республіка третя" - до "столиці першої"

П'ятниця, 28 червня 2013, 00:01
Юрій Луценко, ініціатор громадського руху «Третя Українська Республіка», здійснює зараз презентаційні поїздки по Україні для ознайомлення громадськості з новою ініціативою. Серед перших міст, де відбулись зустрічі Луценка з громадськими активістами, був 26 червня і Харків.
Юрій Луценко - нове старе знайомство: "Республіка третя"  -  до "столиці першої"

Як і раніше у Львові, Ю. Луценко казав харків’янам, про очевидно назрілу необхідність повного «переформатування» держави в Україні. Певне кадрове оновлення влади вже нічого не змінить на краще. Опозиціонер впевнений, що успішну Україну не можна збудувати на пострадянському фундаменті.

 «Третя Республіка» прагне виступити своєрідним  замовником плану «перезавантаження» держави, а тому вже шукає по всій Україні  і нові пропозиції, і вже наявні регіональні напрацювання, якими своєчасно ніхто не зацікавився.

У Харкові учасники зустрічі виразно продемонстрували, що на Сході країни потребу радикальних змін відчувають так само гостро, як і на Заході. Загрози українському суспільству та державній незалежності, безнадійну кризу сучасної влади однаково бачать учасники як харківської дискусії,  так  і  перших дебатів  «Третьої Республіки» проведених  у Львові.

Але круглий стіл, організований спільно слобожанами та гостями міста, мав ще виразний акцент на проблемах  науки, освіти та  місцевого самоврядування. Причиною цього був як персональний склад учасників – серед харків’ян переважали науковці та викладачі, так і значно складніші (в порівнянні з тим же Львовом)  відносини місцевої громади та міської влади в Харкові.

Юрій Луценко на зустрічі визнав, що свого часу не зміг змінити діяльність Міністерства внутрішніх справ і сповна відчув всі вади вітчизняного МВС на «власній шкурі» під час свого ув’язнення.


comments powered by HyperComments