Іван Варченко про мету ПРП: "Демократична держава, вільна ліберальна економіка, обов'язкова патріотична Україна"

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 3 травня 2010, 14:56
Харківська обласна організація партії "Реформи і порядок" (ХОО ПРП) є одним з найактивніших осередків націонал-демократичного спрямування нашого регіону, вирізняючись значною кількістю місцевої інтелектуальної еліти в своїх лавах. Про діяльність ХОО ПРП я розмовляла з її головою Іваном Варченком.
Іван Варченко про мету ПРП: "Демократична держава, вільна ліберальна економіка, обов'язкова патріотична Україна"

Коли була заснована Партія Реформи і Порядок на всеукраїнському і місцевому рівнях?

 - Партія "Реформи і порядок"  зараз перебуває у складі блоку Юлії Тимошенко. В Харкові організація заснована наприкінці 1997 року.

Хто очолює партію на всеукраїнському рівні та її харківський осередок?

 - З того часу і по сьогоднішній день ХОО ПРП очолюю я, Іван Варченко. Харківська обласна організація налічує близько двох з половиною тисяч членів партії по всіх районах області. Серед провідних діячів нашої партії слід назвати Володимира Філенка, харків’янина, нашого земляка, Михайла Косіва, і звісно ж її голову Сергія Соболєва.

Кого Ви вважаєте своїми союзниками в українському національному середовищі?

- ПРП входить до складу БЮТ. І зрозуміло, що “Батьківщина”, Українська соціал-демократична партія, це партії, які є учасниками блоку, вони є нашими союзниками і по факту перебування в одному блоці, і по духу. Стратегічними нашими союзниками є і Народний Рух  України, Українська Народна партія та інші патріотичні, демократично налаштовані організації.

Розкажіть будь-ласка, які заходи проводила Ваша організація?

- У нас була низка акцій, коли треба було боротися з Кучмою. Головними акціями, якими займалася партія "Реформи і Порядок", було проведення виборчих компаній: успішних, відносно успішних, або неуспішних. Зокрема в Харкові, ми проводили захід з перейменування проспекта Лєніна на проспект Леннона (відомого культового англійського співака). Акція мала великий розголос у Харкові та посприяла процесам десовєтизації нашого міста.

Які  у вашої партії політичні  програмові та інші засади?

- Демократична держава, вільна ліберальна економіка, обов’язкова патріотична Україна. Позбавлення українців комплексу меншовартості. Створення потужної держави, яка б мала вплив на всі міжнародні процеси.  



 

comments powered by HyperComments