На теренах Західної України утворилася нова Українська Православна Греко-Католицька Церква (УП ГКЦ)

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 4 квітня 2011, 14:42
Традиційна Українська Греко-Католицька Церква не визнає такий напрям і вважає діяльність УП ГКЦ шкідливою для населення. Українські націоналісти впевнені в тому, що таке клонування Української Греко-Католицької Церкви є політичним проектом, що спрямований на роз'єднання українського народу, а, зокрема, на Західній Україні.
На теренах Західної України утворилася нова Українська Православна Греко-Католицька Церква (УП ГКЦ)

Відомо, що новий клон Української Греко-Католицької Церкви отаборився у селі Підгірці Львівської області. Його члени привертають увагу громадськості постійними офіційними зверненнями з різних питань до президентів України і Росії, православних єпископів України і Росії, депутатів Верховної Ради України і депутатів російської Думи.

Нова УП ГКЦ постійно звинувачувала традиційну УГКЦ у вчиненні різних порушень церковних вчень і приписів. Її члени весь час висловлювали недовіру до патріарха УГКЦ Любомира Гузара та єпископів цієї церкви. Нова релігійна громада намагається перетягнути до себе якомога більшу кількість парафіян традиційної УГКЦ. Водночас переконувати римо-католиків у правильності віри греко-католиків чи лютеран, або навпаки, між цими релігійними конфесіями вважається гріхом. 

Згідно до церковних законів, єпископи обираються колективно, на Церковних Соборах. Але деякі члени УГКЦ самостійно проголосили себе єпископами, за що і були вигнані з традиційної Української Греко-Католицької Церкви. Головними членами такої клонованої секти є чехи.  

Коментар цих подій для «Справжньої варти» дав представник Української Греко-Католицької Церкви отець чину святого Василія Великого Йоаким Ковальчук:

«Це дуже небезпечна секта. Вони піддають людину певному психологічному впливу і зомбують. Після цього, людина, засліплена їх ідеологією не може бути адекватною в сім’ї. Люди припиняють вести щоденний звичний спосіб життя. Порушуються стосунки з рідними.

І взагалі, Чехія має найвищий показник зневіри населення. Тоді чому вони їдуть проповідувати нові напрями саме на західні терени України, де народ є побожним?..»

 

comments powered by HyperComments