Свято Різдва із друзями в Українській Лютеранській Церкві

Дарія Гриценко  |  Вівторок, 8 січня 2013, 15:55
7 січня на Різдвяне Богослужіння у Громаду Української Лютеранської Церкви «ВСІХ СВЯТИХ» прийшли лідери руху «Україніка», члени Громади «ВОЗНЕСІННЯ» Німецької Євангельсько-Лютеранської Церкви, члени Харківської Пресвітеріанської Церкви, а також знані співаки Василь Марчак - професор Академії Культури та соліст Харківської Опери із дружиною Оксаною Марчак - завучем однієї із музичних шкіл нашого міста.
Свято Різдва із друзями в Українській Лютеранській Церкві

 «Христос народився!» – говорили парафіяни та гості при зустрічі. «Славимо Його!» – чули вітання у відповідь. Пастир Віктор виголосив проповідь на Слова Боже із Євангелія від Луки 2:1-20 (тема – проповіді вірш 11: «Людям Спаситель родивсь»). Це була Служба Божа з Господньою Вечерею (Літургія). Під час богослужінь співались українські народні колядки та популярний різдвяний гімн «Тиха ніч» Франца Грубера і Йозефа Мора. У проповіді пастир порівняв історію цього знаного гімну, що був написаний скромним парафіяльним пастирем та церковним музикантом із невеличкого австрійського містечка під Зальцбургом, із історією народження Спасителя у невеличкому Віфлеємі, що неподалік Єрусалиму.

По завершенні Літургії пастир Віктор надав слово гостям. Усіх присутніх привітали з Різдвом учасники проекту  і молодіжного руху «Україніка». Дід Мороз із Снігуронькою роздавали святкові побажання, а маленька учасниця Любов в народному українському вбранні, символізуючи рух «Україніка», виступила із віршем-молитвою про маму. Завітали із поздоровленнями  Гриценко Євген  – керівник Відділу благодійної юридичної допомоги «Україніки» та нові учасники проекту: Анна Війтів  – лікар, спеціаліст по роботі із дітьми і молоддю і лікар Паченко Юлія. Всі члени руху з радістю вітали присутніх. Наприкінці виступила керівник та засновник проекту Ніна Баласанян.  Своїм виступом Ніна Іванівна торкнулась найважливіших тем і, окрім поздоровлень, як зазвичай вшанувала присутніх, розповівши притчі , адже мова йшла про духовність та Божу волю.

Бурхливими оплесками зустріли гості та парафіяни виступ братів і сестер із Німецької Євангельсько-Лютеранської Церкви в Харкові. Співали вони пісень: «Тиха ніч» мовою оригіналу та «Моя молитва нехай лине…». Звісно, таке музичне привітання не залишило нікого байдужим.

А насамкінець Василь Марчак заспівав колядку «Нова радість стала». За проханням натхненних піснею присутніх пан Василь заспівав  в дуеті з дружиною Оксаною ще дві чудові українські пісні.

По закінченні офіційної частини події  гості продовжили свято за чаюванням, упродовж якого мали радісну нагоду спілкуватися в неформальному колі, знайомитися і знаходити нових друзів.

Різдво – улюблене свято багатьох українців. Кожного року воно нагадує нам про народження Спасителя – Божого Сина Ісуса Христа, Який прийшов навчити нас  до всіх любові і терпінню.

 

 

 

comments powered by HyperComments