29 липня 2010

10:58
Торги по долару на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 7.8915-7.8940 грн/дол.
14:52
Близько 5 години ранку 29 липня поїзд № 269 Санкт-Петербург – Севастополь смертельно травмував жінку біля сел. Слатине Дергачівського р-ну Харківської області.
14:10
Президентові Віктору Януковичу довелося заплатити мільйон євро за виступ відомих поп-зірок на святкуванні свого 60-річчя. Свято почалося ще 9 липня, безпосередньо у день народження Януковича, у держрезиденції Залісся, що під Києвом. Як відомо, в Інтернеті був оприлюднений запис прихованої камери з ювілею Януковича, де гостей розважали зірки української і російської естради. Зокрема, Йосип Кобзон, Валерій Меладзе, Олександр Сєров, Філіп Кіркоров, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Наталія Корольова, група «Дискотека Аварія», Тіна Кароль, Ані Лорак, Ірина Білик, а також світова знаменитість - співачка Лара Фабіан.
12:42
Валюти в пунктах обміну Харкова знову зайняли вичікувальну позицію.
00:27
На четвер, 29 липня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні, знизивши котирування долара і євро та підвищивши курс російського рубля.
13:35
Росія та Європейський Союз є геополітичними сусідами. Те, чи є їхні відносини насправді добросусідськими, а не напруженими й конфронтаційними, має найважливіше значення для обох сторін. Доти, доки Росія не модернізує свою економіку та суспільство, вона може забути про свої претензії на статус світової держави XXI століття й далі відставатиме як від старих, так і від нових держав, що з’являються. Крім того, для модернізації Росія потребує партнерів, оскільки її населення та економічний потенціал надто малі для того, щоб самостійно відігравати важливу роль у новому світовому порядку, що формується. Стратегічних ядерних озброєнь Росії буде не досить, щоб забезпечити їй місце серед держав першого рангу.