10 липня 2010

22:11
8 липня в приміщенні обласного громадського об’єднання “Поступ” відбулася презентація книги відомого українського історика, доктора історичних наук Юрія Шаповала “Полювання на вальдшнепа”, а також презентація документального фільму “Цар і раб хитрощів”, знятого кінорежисером Іриною Шатохіною у співпраці з вищезгаданим представником історичної науки. Обидва твори присвячені життю та смерті відомого українського письменника Миколи Хвильового. Слід також зазначити, що насправді, захід мав ширший напрям – це була підстава порозмовляти про роботу совєтської політичної поліції як сталінських, так вже й горбачовських часів.
15:30
Кожен учасник акцій протесту може бути затриманий органами міліції. Тому дуже важливо знати свої права, які гарантовані вам Кодексом України про адміністративні правопорушення.
22:02
Вчені відкрили два нові різновиди антитіл людини, які в експериментах з інфікованими клітинами показали здатність справлятися з 90% відомих штамів вірусу СНІДу, що може наблизити створення вакцини від СНІДу і поліпшити існуючі методи лікування цієї хвороби.
22:11
У Харкові 7 липня 2010 року о 19.30 в сквері по вул. Університетській, біля монумента Григорія Сковороди відбулися збори харківської громади по утворенню ініціативної групи з проведення «зеленого» референдуму. Збори були організовані Харківським Комітетом захисту України до складу, якого, зокрема, входить Харківська обласна (крайова) організація Народного Руху України.