30 серпня 2010

21:58
Під час перебування у Берліні Президент Віктор Янукович допустився чергового географічного конфузу - переплутав Італію з Ірландією.
22:12
Не можна забувати, що впродовж усієї 19-річної історії незалежності України основні зовнішньоекономічні виклики надходили до нас від Росії.
21:41
Вчора, відкриваючи засідання уряду, прем'єр-міністр Микола Азаров підкреслив, що підстав для значного подорожчання продуктів немає, а нинішнє зростання цін носить штучний характер. Проте, учасники ринку не згодні з цим твердженням.
20:11
У Херсоні четверо підлітків пограбували обком Комуністичної партії. Про це заявили в прес-службі Управління МВС в області. 25 серпня до міліції звернувся 30-річний місцевий житель, який повідомив, що вночі невідомі, пошкодивши віконні грати, проникли до приміщення Херсонського обласного комітету Компартії. Злодії викрали два системні блоки до комп'ютерів, рідкокристалічний монітор, ноутбук, а також сейф з відомчими документами і двома печатками обласного бюро ЛКСМУ.
17:33
В останні дні серпня ціни на основні марки світлих нафтопродуктів на харківських АЗС не зазнали істотних змін.
22:11
На це та інші питання відповідали директор та психолог авторської школи Бойко.
11:37
Торги по долару на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 7.8850-7.8870 грн/дол.
14:30
Україна просить Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією надати грант на суму більше 305 млн доларів для боротьби з ВІЛ/СНІДом. Про це мовиться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я. Національна рада з протидії туберкульозу і ВІЛ/СНІДу затвердила проект заявки України на 10 раунд Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією з компоненту «СНІД». Сума майбутнього гранту у разі затвердження його Глобальним фондом складе більше 305 мільйонів доларів США і буде надана Україні з 2012 по 2016 роки.
13:04
Вже втретє у 2010 році "Укрспирт" має намір підвищити відпускну ціну спирту. З 1 вересня його вартість збільшиться майже на 30%. Необхідність підвищення вартості спирту викликана подорожчанням сировини та енергоносіїв. У собівартості спирту енергетична і сировинна складові займають 92%, а 8% - це транспортні витрати і заробітна плата. Рентабельність заводів при цьому - 5-7%.
19:33
На понеділок, 30 серпня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні, підвищивши котирування євро і російського рубля і знизивши курс долара.