Донбас

15:22
Донецький апеляційний адмінсуд скасував рішення облради від 2006 року про вільний розвиток і використання російської мови в Донецькій області. Про це заявила заступник голови Донецького обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка Марія Олейник.
15:52
10 серпня в Луганську на вулиці Ватутіна водій КамАЗу не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль на повному ходу врізався в житловий будинок.
10:38
Донецький водоканал почав випробування німецької машини для отримання палива з каналізації. Іноземці встановили агрегат для зневоднення комунальних стоків на очисні ставки за селищем Ларине пише proUA з посиланням на видання «Сегодня».
14:33
Луганщина сповна відчула на собі караючу руку комуністичної влади. Під час репресій більше 30 000 уродженців і жителів нашої області було розстріляно, засуджено до різних строків ув’язнення в тюрми і табори, виселено з місць проживання, відправлено в заслання. Пік тоталітарного терору на Луганщині, як і у всьому Радянському Союзі, припав на 1937-1938 роки. Його жертвами стали тоді близько 13 000 чоловік. Третина з них були засуджені до розстрілу, п’ята частина – до 10 років таборів. Ці дані взяті із книги «Реабілітовані історією. Луганська область».
18:55
У Луганську до Дня Перемоги з'явилися рекламні щити з зображеннями Йосипа Сталіна, Шарля Де Голля і лідерів антигітлерівської коаліції. Як заявив в інтерв'ю журналістам у четвер депутат від КПУ, глава Луганського обкому КПУ Спиридон Кілінкаров, плакати були вивішені в Луганську з ініціативи ветеранських організацій і луганських комуністів.
18:22
Перейменування міста завжди пов'язане з частковим розривом традиції, носієм і символічним виразником якої багато в чому є саме ім'я. Зі старою назвою, що відкидається при перейменуванні, неминуче губиться і притаманний їй контекст. Навпаки, присвоюване ім'я включає місто в нову систему координат, нав'язуючи йому свій символічний код.
13:02
Голова Російської православної церкви Патріарх Московський Кирило пробуде в Україні з 27 липня по 5 серпня.
12:39
На шахті імені Скочинського в Донецьку відбувся викид або породи, або газово-вугільної суміші.
17:42
У Луганській області Союзом молоді регіонів України зібрана сума, необхідна для придбання квитка «Київ-Вашингтон» в один кінець для Президента України Віктора Ющенка.