20 квітня 2011

20:35
Сьогодні в Харкові презентовано спеціальний веб-сайт "Твій місцевий депутат" - www.deputat.kharkov.ua. Це частина Всеукраїнського проекту "Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад", у якому беруть участь громадські організації 8 регіонів України: АР Крим, Донеччини, Луганщини, Волині, Одещини, Чернігівщини, Харківщини, Тернопільщини.
17:52
Найбільше часу харківські літератори присвятили вивченню листів Юрія Шевельова до Оксани Соловей. У місті Харкові у кожному столітті народжувалась талановита людина, яка згодом ставала відомою особистістю. Спочатку – Сковорода, потім Потебня і в 20 ст. – Шевельов.
16:42
До редакції «Справжньої варти» звернувся кореспондент газети «Український простір». Було повідомлено, що журналістів ні за яких умов не пускають до школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом. Дирекція інтернату вимагає від журналістів спеціального дозволу з Харківської міської ради, якого жоден кореспондент не зміг отримати.
15:54
В університетському музеї є карикатури на українських, польських, грузинських студентів. На росіян нема. Українці в цьому музеї виглядають якимись випадковими особистостями. У ньому немає жодної згадки про відомого українського філолога і літератора Юрія Шевельова, хоча він тут навчався, про Донцова, Міхновського, ОУН-УПА. Зате зображень совєтських серпів і п’ятикутних зірок розвішано вдосталь.
15:33
Торги по долару на міжбанківському валютному ринку завершилися в діапазоні 7.9790-7.9850 грн/дол.
14:52
Юрій Ворошилов брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. У його архіві збереглося чимало фотографій з місця подій. Зібрані матеріали неодноразово виставляли для показу. Дізнавшись про зацікавленість чорнобильською тематикою Юрія Ворошилова, до його колекції почали надсилати фотографії з різних куточків Харківщини та України.
12:00
19 квітня на одній з вулиць Луганська на жінку напала самка ведмежати. Потерпіла з важкими травмами була доставлена в Луганську обласну клінічну лікарню.
11:56
У пунктах обміну валют Харкова долар різко подорожчав після вчорашнього спаду. У середньому європейська валюта подорожчала на 10–14 копійок.
10:48
Торги по долару на міжбанківському валютному ринку відкрилися в діапазоні 7.9800-7.9860 грн/дол.
19:30
На середу, 20 квітня, НБУ встановив офіційний курс гривні, знизивши котирування долара й російського рубля та підвищивши курс євро.