Харкiв

09:14
З 22 серпня по 18 вересня 2011 р. в українській Вікіпедії проводитиметься «Тематичний місяць Харківщини» з метою покращення вже існуючих та написання нових статей про видатних уродженців і діячів, життя яких пов’язане з Харківщиною, географію та історію міст і сіл, промислові підприємства регіону, засоби масової інформації, спортивні клуби, освітні заклади, культурні та історичні пам'ятки Харківщини тощо.
17:16
Запровадження електронних підручників в українських школах розпочнеться не раніше 2012 року. Як повідомили в прес-службі Харківської обласної державної адміністрації, про це заявив начальник Головного управління освіти та науки Роман Шаповал.
20:53
Вже понад чотири роки на пустирі між Харківським Національним університетом внутрішніх справ і приватним житловим сектором (перетин вулиць Малишева, Машинобудівної, Аскольдівської та проспекту 50-річчя СРСР) перетворено на сміттєзвалище.
11:55
Демографічна "яма" 2011 року для багатьох ВИШів цілком очікувано не минула без наслідків. Кількість випускників шкіл на Харківщині скоротилась ледве не вдвічі. Внаслідок цього - невтішні підсумки вступної кампанії: серед навчальних закладів трапляються навіть такі, до яких абітурієнти не подали жодної заяви.
11:22
Створення такої структури на всеукраїнському рівні розпочала партія «Батьківщина». У Харкові з цього питання зібралося кілька партій та громадських організацій, і не запрошуючи всіх інших, домовилися, що такий Комітет створено. Більшість українських громадських організацій дізналися лише про ініціативу створення Комітету опору диктатурі і вирішили негайно створити його у Харкові.
20:27
Державні установи та підприємства Харківської області у першій декаді серпня за результатами тендерів уклали угоди на будівельні роботи на загальну суму 88,34 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель». Найбільший підряд у розмірі 31,62 млн грн. отримало ПП «Донком» від АК «Харківобленерго» за вироби з бетону.
15:04
22 серпня (початок о 15:00) біля Муніципальної галереї відбудеться урочисте відкриття фестивалю вуличного мистецтва «StreetArtFest». Вже другий за рахунком «StreetArtFest» (перший відбувся у 2009 році) проходитиме до 28 вересня.
14:50
Конкурс "У кожної куми свої пироги" відбудеться в рамках X етнофестивалю "Печенізьке поле", який пройде на Харківщині 10 вересня. Спеціальне журі вибере найкращі пироги, оцінивши їхні смакові якості та естетичну подачу страв.
14:31
Рівно рік тому, 11 серпня 2010 року, безслідно зник головний редактор харківської газети "Новий стиль" Василь Климентьєв. Ця справа досі залишається не розкритою.
14:26
Сьогодні вночі в центрі Харкова міліція побила учасників пікету на захист прав працівників харківського електротранспорту. Під гарячу руку правоохоронцям попався журналіст газети "Нове життя" Денис Корнєв.