Харкiв

20:02
Виставка фотографій "Stereo Typ" відкрилася у Харківському художньому музеї. Автор експозиції, що включає близько 100 кольорових і чорно-білих фото, - в минулому мешканець Харкова, а з 90-х років - житель Стокгольма Михайло Педан. Можливість показати свою творчість у колись рідному для нього місті професійний фотохудожник-авангардист отримав у рамках встановленої в музеї виставкової програми "Українська муза зарубіжжя".
10:41
16 серпня активісти "Зеленого Фронту" несподівано виявили, що до однієї з ділянок харківського Лісопарку, виділеної під приватну забудову, начебто причетний Любомир Григорець, депутат міської ради, голова Дзержинської районної організації ВО "Батьківщина". Спроби підтвердити або спростувати таку причетність у його партійного керівництва виявились марними. Тому "Зелений Фронт" відкрито звернувся до А.Авакова.
22:22
Фестиваль триватиме тиждень. За цей час у театрі «Бомер» буде показано не лише всю кінематографічну спадщину Юрія Іллєнка, а й презентовано його романи та іншу письменницьку творчість.
21:03
Зі сторони виглядало все досить добре: ВО «Свобода» і більше сотні людей. Але люди прийшли не до них, а на попередній захід, що проводили зовсім інші громадські організації і партії. Молитву за Україну і проповідь архієпископа Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви вони послухали, а коли почав говорити Ігор Швайка, кількість людей почала зменшуватись.
18:25
Біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралось близько сотні людей. Виднілися прапори Української Народної Партії, Конгресу Українських Націоналістів, Народного Руху України, «Зеленого фронту», і, звичайно ж, синьо-жовті полотнища. Мабуть вперше, на подібних заходах не було прапорів ВО «Батьківщина».
11:30
До обговорення та узгодження подальших дій долучилось більше двох десятків громадських організацій та політичних партій. Результатом засідання можна назвати те, що День Незалежності України домовилися святкувати разом, а не окремо, як це було в попередні роки.
22:02
Українців і гостей нашого міста, студентів і професорів, селян і робітників, програмістів і журналістів, веселих і серйозних, і всіх всіх всіх патріотів запрошуємо на День Народження — 20 років Незалежності України. Початок о 14:00. Як і годиться у День Народження буде весело. На вас чекають сюрпризи і подарунки.
12:40
Поточного року зросла активність органів прокуратури в сфері екології. За порушення відповідного законодавства в Харківській області притягнуто до відповідальності 314 посадових осіб, з яких 264 посадовця відшкодували до бюджету 1, 23 млн. грн. Щоправда, загальна сума збитків від виявлених порушень сягає понад 60 млн. грн.
12:23
Відкриття великого ігрового майданчика «Галявина казок» відбулося 19 серпня на вул. Миру в Харкові. Новий майданчик включає в себе дві зони - дитячу і спортивну. Його площа - 3 га.
13:46
Фестиваль екологічної урбаністики проходитиме у Харкові з 26 до 28 серпня. Фестиваль стане низкою вуличних акцій на захист Харкова. Назва фестивалю теж не є випадковою. Акумулятор спочатку підключають до джерела живлення, де він бере енергію, а потім розряджають, використовуючи його запаси. Сергій Жадан вважає, що нинішня влада використовує всі запаси і ресурси міста, цим самим виснажуючи його. Тому Харків потребує нової енергії – фестивалю.