6 лютого 2013

21:30
5 лютого у книгарні «Є» відбулось чергове засідання поетично-пісенного клубу "Апостроф". Цього разу темою вечора стала творчість і життя видатного поета Василя Семеновича Стуса.
22:24
Звертаємо вашу увагу на першу подію у низці тематичних вечорів оновленої Австрійської бібліотеки у Харкові. Це буде вечір віденської поезії, творча зустріч із відомим українським письменником та перекладачем Сергієм Жаданом. Зустріч побудована на матеріалі збірки «Діти Райнера і Марії».
17:37
Метод гідророзриву пласта (ГРП) у Радянському Союзі вперше було застосовано у 1952 році. Про це під час сесії Балаклійської районної ради заявив депутат Харківської обласної ради Юрій Фесенко.
17:01
В Алчевську м'ясники борються за своє місце під сонцем… і дахом місцевого ринку. Не ножами та сокирами, а поки ультиматумом. Підприємці нарікають: дирекція ринку практично «перекриває повітря». Мовляв, м'ясникам відмовляють в укладанні договорів на оренду та погрожують підвищенням тарифів.
15:58
Українське кіно переживає свій прокатний ренесанс. Принаймні так стверджує плеяда вітчизняних режисерів, що засукала рукава і власноруч це кіно воскрешає. В 2012 році таким першопрохідцем українських кінотеатрів став Іллєнко з полотном «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».
15:53
Міжбанківський валютний ринок закрився зміцненням гривні до долара і євро.
15:45
Українцям, які живуть в США, не вистачає вітчизняних книжок. Особливо це стосується дітей, які відвідують початкову школу. За словами представників діаспори, у школах майже немає підручників, в яких цікаво та інформативно розповідається про історію України. Тож такі книжки до США вони привозять самотужки.
15:33
За даними прес-центру Південної залізниці, у січні 2013 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року вантажообіг скоротився на 20,4% - до 45,11 млн. тонно-км в середньому за добу. Планове завдання з вантажних перевезень у січні 2013 року виконане на 80,4%.
12:32
У харківських пунктах обміну валют в середу, 6 лютого курс євро і російського рубля незначно виріс. Курс долара практично не змінився.
12:30
Міжбанківський валютний ринок відкрився невеликим зниженням курсу євро – до 11,0125-11,0210 грн/євро.