26 вересня 2013

17:26
25 вересня в харківській книгарні «Є» за підтримки Молодіжного націоналістичного конгресу відбувся показ кінострічки польського режисера Кшиштофа Лукашевича «Живе Білорусь». Прем'єра цього фільму відбулася 22 травня 2012 року на 65-му Канському фестивалі, хоча в кінотеатрах самої Білорусі він не демонструвався. І це не дивно: надто «незручний» він для можновладців тієї країни, про яких в тім фільмі йдеться мова.
15:53
Артемівську міжрайонну прокуратуру Донецької області вчора, 25 вересня, штурмували озброєні люди з автоматами. Як повідомляють місцеві сайти з посиланням на очевидців, «люди в бронежилетах і з автоматами вийшли з міліцейського «УАЗика» і спробували проникнути до прокуратури, проте це їм не вдалося».
15:45
Міжбанківський валютний ринок сьогодні, 26 вересня, закрився зростанням долара понад копійки.
11:08
27-28 вересня у Харкові втретє відбудеться літературно-мистецький фестиваль Йогансен-fest. Цього річ фестиваль вирішили провести у вересні, хоч зазвичай саме жовтневі дні є пам'ятними в історії української літератури – це дата народження та смерті (16.10.1896 – 27.10.1937) українського поета, один із засновників письменницької групи ВАПЛІТЕ, представник розстріляного відродження – Майка Йогансена.
14:54
Вже 28 вересня у малій залі ХАТОБ Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» відкриє новий сезон. І одразу планує зачарувати харківську публіку – в Україні має вперше прозвучати Симфонія до мажор Ріхарда Вагнера під диригуванням Тараса Куценка.
11:51
У четвер, 26 вересня, в деяких харківських пунктах обміну валют подорожчав євро. Ціни на долар і російський рубль незначно знизилися.
11:35
У четвер, 26 вересня, на міжбанківському валютному ринку України торги по долару США відкрилися триваючим зниженням котирувань – 8,1775/8,1830
11:25
Зустрічати нічних гостей у харківській бібліотеці університету імені Каразіна будуть Елочка-людожерка та Остап Бендер. В програмі «Бібліоночі» – виставка незвичайних книг, прогулянки лабіринтами книгосховищ, чаювання та перегляди фільмів.
08:18
На четвер, 26 вересня, НБУ встановив офіційний курс гривні, підвищивши курс євро, знизивши котирування російського рубля та залишивши курс долара без змін.
21:42
Усі любителі творчості Сергія Жадана останнім часом жили в трепетному очікуванні прем'єри фільму Михайла Лук’яненка «ДепешМод», яка на широкому екрані представила одну із глав однойменного роману відомого українського письменника. Для екранізації обрали розділ «Ріка, що тече проти власної течії», сама назва і визначила головну тему картини.