Полiтика

16:07
Олександр Квіташвілі не збирається облишати посаду міністра охорони здоров’я Україні. І такої заяви він не писав.
14:31
Путін не прийде до Одеси та Харкова. Таку думку висловив Орєшкін Дмитро, політолог з Росії. Він каже, що українським керівникам не варто переоцінювати загрозу зі сторони Російської держави. Але і те, що захоплені території Путін поверне, на це теж сподіватися не слід.
13:44
Голова держави говорить з «акулами» пера за підсумками послання до Верховної Ради. Президент Петро Порошенко дає брифінг за результатами щорічного послання до Верховної Ради. Захід відбувається у будівлі Адміністрації президента (попереднє спілкування президента з журналістами проходило у кінці минулого року і в Мистецькому арсеналі).
14:52
Нова патрульна поліція буде готова приступити до обов'язків в середині червня. Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, про це сьогодні під час брифінгу повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.
12:34
Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект «Про Національну поліцію України».
14:30
Путін та Меркель обсудили в столиці Росії, наскільки виконуються Мінські угоди стосовно вгамування конфлікту на Донбасі. Фахівці зробили висновок, під час зустрічі нічого конкретного жодна зі сторін не сформулювала.
12:38
Парламентарі дають гарантію українцям до права доступу до архівів органів репресій. Нардепи ухвали закон, згідно з яким тепер можна розсекретити архіви КДБ Радянського Союзу. Документ підтримав 261 народний обранець.
12:23
Закон, що засуджує комуністичний та нацистський тоталітарний режими та забороняє їх символи та пропаганди, ухвалили нардепи. Одна з основних позицій документа – визнати комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в країні як злочинний і такий, який застосовував політику державного терору, з усіма характерними наслідками для комуністичних символів і пропаганди.
12:07
Парламент України ухвалив закон, згідно з яким визнаються організації, які боролися за самостійність та незалежність України у двадцятому столітті. Відповідний документ, автором якого є Юрій Шухевич, підтримав 271 нардеп.
14:39
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вважає, що сьогодні існує реальна загроза функціонуванню демократичних інститутів України. На жаль, деякі політичні сили, які у тому числі представляють коаліцію, не зацікавлені у проведені місцевих виборів восени цього року.