Полiтика

22:00
"Існує військова приказка: армії повинні битися в таких війнах, в яких можуть, а не в таких, в яких хочуть. Ця максима, яку західним лідерам варто взяти до уваги в їх конфронтації з Росією", - пише Джон Торнхілл в статті для Financial Times. Повідомляє сайт «Главное».
21:43
Російська влада повинна жорстко підійти до питання про перебування на території Росії збіглих українських політиків і їх родичів - аж до ухвалення рішень про видачу Києву і правоохоронним органам інших країн окремих осіб, відносно яких проводяться слідчі дії. З такою ініціативою виступив депутат Державної думи, член фракції КПРФ Валерій Рашкін. Повідомляє сайт "Главное".
16:45
Російська агресія проти України є не стільки путінською затією, скільки органічним продовженням вкорінених у менталітеті шовіністичних тенденцій російського народу, для яких Путін виступив скоріше каталізатором, аніж творцем. Однак платити за цю путінську каталізацію будуть середньостатистичні росіяни, причому дуже дорогою ціною. Повідомляє сайт "Главное".
20:44
Організовані при підбурюванні Росії сепаратистські "референдуми" в Криму і на Донбасі є імітацією народного волевиявлення, а їх ініціаторам доведеться відповідати згідно із законом. Сама ж Росія такою поведінкою тільки плодить ворогів. Про це політолог Володимир Цибулько розповів на чаті в "Головреді". Інформує «Главное».
20:36
Росія відправила в останньому "гумконвої" бронежилети терористам. Повідомляє сайт «Главное».
13:22
Михайло Леонтьєв недавно висловився коротко, але змістовно: «Якийсь мерзотник Ебботт збирається жорсткі питання ставити. А він не хоче отримати жорстку відповідь кулаком в пику?»,- пише у своєму блозі на порталі "Радіо Свобода" російський військово-політичний експерт Юрій Федоров. Інформує сайт "Главное".
14:17
Український режисер Сергій Маслобойщиков вважає, що президент РФ Володимир Путін у своїх діях керується прикладом Наполеона. Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю" в рамках проекту "Зустрічі з Андрієм Рушковським". Повідомляє сайт «Главное».
12:35
Бойові підрозділи ДНР виходять з сіл лінією протистояння - на схід. Повідомляє сайт «Главное», посилаючись на сайт 0629, кореспонденти якого спілкувалися про це з жителями прифронтових сіл.
15:53
У проект Коаліційної угоди, над якою працюють п'ять політичних сил, все-таки вписали пункт про відміну депутатської недоторканості. Повідомляє сайт «Главное».
15:28
Генеральний секретар НАТО Енс Столтенберг заявив, що на території України і на російсько-українському кордоні з боку РФ спостерігається нарощування військової присутності. Повідомляє BBC.