Статті & Iнтерв'ю

18:35
Галина Мисько - незмінний керівник церковної амбулаторії при Свято-Дмитрівському Храмі УАПЦ міста Харкова. Саме про цю унікальну медичну структуру “Справжня варта” мала можливість порозмовляти з її очільницею безпосередньо на її місці роботи.
16:41
Харківський осередок Всеукраїнського Братства Апостола Андрія Первозваного, що складається з вірян УАПЦ, насправді, є одним з найактивніших українських середовищ нашого краю. Про поточну діяльність місцевого Братства кореспондент "Справжньої варти" розмовляла з його керівником паном Вадимом Приходченком.
12:07
Після невдачі в другому раунді Кубку світу Василь Іванчук виглядав як людина, яка перенесла величезне горе. Було очевидно: він, геній, просто не може змиритися з поразкою від юного і поки що маловідомого філіпінця Веслі Со. Немає сумніву, що саме з цим пов'язана емоційна заява Іванчука про закінчення кар'єри шахового професіонала.
14:07
З 20 травня на місці вирубки під заплановану дорогу через Парк імені Горького (Лісопарк) триває найгостріше за останні місяці протистояння. Група громадян намагається зупинити виконавців волі міської влади. Блискавичне виконання рішення Харківського міськвиконкому про будівництво дороги заскочило зненацька і харків’ян, і політиків. Ініціатива спротиву належала кільком громадським організаціям, які самостійно намагались зорганізувати протестувальників та доволі вдало поширили інформацію про події на всю країну.
16:56
Підписання президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим угоди про подовження терміну перебування російського Чорноморського флоту в Севастополі ще на 25 років спричинило сильні емоції в українському суспільстві та серед політиків, і не лише в Україні. Дехто сприймає згадану угоду як знак того, що російську базу з Криму не можна прибрати аж до 2042 року. А офіційні представники Росії вже встигли зробити на тому акцент.
16:42
У столиці останній місяць активно рекламується нова політична партія – "Зелені". Керівник партії - Олександр Прогнімак, доволі відома особа, начальник Державного управління захисту навколишнього природного середовища, депутат Київради від Партії регіонів. А ще відомий шанувальник мистецтва, колекціонер, драматург, одним словом постать непересічна. До професійної діяльності Прогнімака київські екологи вже кілька років висловлюють серйозні претензії.
20:20
Те, про що домовлявся Янукович з Медвєдєвим повністю ще не відомо, але за інформацією сайту “Подробности” було підписано вісім угод. Такі домовленості роблять спільною з Росією не лише економічну, а й культурну та освітню сфери.
17:44
Років зо два тому був я свідком суперечки двох харків'ян. Відбувалася вона досить спокійно і толерантно, мабуть це були знайомі. Мова йшла про вшанування пам'яті жертв Голодомору. Сам факт голоду ніхто з них під сумнів не ставив. Навіть з доречністю терміну “геноцид” один з опонентів частково погоджувався. “Але ж справа не у цьому” - наголошував він:”Ну скільки можна жити з головою оберненою у минуле. Скільки років пройшло! Ющенко б ще жертв татаро-монголів згадав. Кого звинувачувати? Наших маргіналів-комуністів? Чи у Росії що — при владі комуністи? Невже у нас в країні повно зайвих грошей, щоб витрачати їх на помпезні меморіали?” “Та я б з тобою погодився” = заперечив йому другий: “Але чому тоді так носяться з Днем Перемоги?
13:11
УПЦ КП на Слобожанщині лише починає свій поступ і в майбутнє, і з часом, безумовно, буде вагомим чинником релігійного життя регіону. Про Харківсько-Богодухівську єпархію УПЦ КП я розмовляла з її правлячим архієреєм, єпископом Лаврентієм.
16:58
Коли до секти приходить нова людина, їй намагаються чимось допомогти і заволодіти її довірою. Коли цього досягнуто, тоді її починають використовувати. Крім свого часу нові сектанти починають витрачати гроші, але це далеко не найстрашніше, що може трапитися, коли потрапити до заборонених законодавством релігійних угрупувань.