Статті & Iнтерв'ю

21:39
Не так уже й давно віце-прем‘єр колишнього уряду Віктора Януковича з гуманітарних питань Дмитро Табачник домовився з міністром освіти Росії Андрієм Фурсенком про створення спільної комісії істориків, яка "буде займатися вивченням найбільш актуальних проблем історії обох країн".
21:10
Ірина Фаріон відвідала львівський дитсадок, де радила дітям з іменами Міша, Ліза і Лєна тощо «виїжджати до Московії».
20:08
Як виняток, ми подаємо цей матеріал мовою оригіналу. Сподіваємося, що представники так званого російськомовного населення зважать на аргументацію відомого московського православного священика.
08:54
Чи мають злочини проти людяності термін давності? Чи осягне нарешті наше суспільство ступінь того божевілля що коїлося в середині 20 сторіччя, не тільки на території України, а й за її межами? Відповідь на це може дати лише наша подальша історія, яка, втім, залежить лише від нас.
20:32
Як же поводили себе совєтські "визволителі" на території Європи в роки війни?
20:21
Міфологія комуністичної доби особливо яскраво проявляється напередодні 23 лютого, дня, коли вшановують «подвиги» армії СССР та святкують так званий день чоловіків.
14:26
Задля спротиву брехні й несправедливости потрібно витворити середовище безкомпромісних щодо брехні, зла й насилля
15:26
Форвард «Динамо» – про Калитвинцева-молодшого, Лігу Чемпіонів, «Шахтар» та...
23:37
У невеликому закарпатському селі Баранинці за 7 км від Ужгороду спробували зробити сільську владу прозорою. Село невелике - менше 2 тис. жителів, але унікальне. Поруч кордон з Угорщиною та Словаччиною, зовнішнім контактам Баранинців можуть позаздрити навіть великі міста. Сільська рада бере активну участь у міжнародних проектах, наприклад, таких як "Прозора Україна". А чи багато в Україні ще є сіл, що мають власні Інтернет-сайти з інформацією про діяльність місцевої ради?
12:02
У кінці листопада 2009-го «помаранчевому» майдану виповниться п’ять років. Друкуємо спогади харківського блоггера Хуторянина про ті події.