Статті & Iнтерв'ю

20:51
Станіслав Аштраф’ян є одним з наймолодших за хіротонією священиків Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, яку очолює відомий в усій Україні архієпископ Ігор (Ісіченко).
20:03
Наприкінці квітня перші кроки до єднання опозиції зроблено в столиці. Чи триватиме єдність довше травневих свят, побачимо. В Харкові утворено один з перших обласних «Комітетів захисту України». Але обставини його творення не додадуть оптимізму прихильникам опозиції.
21:11
8 травня виповнюється 65 років закінчення совєтсько-німецької війни (та загалом Другої Світової війни в Європі). Найстрашнішої війни в історії людства, яка забрала десятки мільйонів людських життів та залишила за собою ще більше понівечених доль.
13:29
Політика нового президента України приголомшила не тільки мене. Події, важливість яких можна визначити як екстраординарні, мерехтять, зливаючись в коло пропелера літака. Ми не встигаємо дати оцінку одній, як вже на екранах ТБ нашаровується друга, третя тема. І одна - гірша іншої! Вірніше - страшніша від попередньої! Тому, відійшовши в бік, варто підвести підсумок і сказати: нам ще недостатньо фактів для того, щоб оцінити ситуацію як катастрофічну? Як на мене - більше чим достатньо! І шукати якісь додаткові факти або відтінки - все-одно, що заглядати в очі мертвому.
10:40
На Харківщині, ВО «Свобода» є одним із наймолодших націоналістичних утворень. Тим не менше, її діяльність вже має відповідний розголос в регіоні. Наскільки політично ефективними будуть свободівці надалі, і що вони думають про свої поточні здобутки, мені розповів голова обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка.
14:03
У свій час видатний український громадсько-політичний діяч В'ячеслав Липинський зазначив, що первородним гріхом українців є ідейний хаос в політиці і брак організаційної дисципліни. Усвідомлення природної гріховності людини загалом допомагає людству формувати і підтримувати моральні принципи, життя без яких уже давно б закінчилося на планеті Земля.
13:57
Не підуть українці на новий Майдан від своїх садків вишневих, де їм так приємно лежати у тіні і слухати, як співають ідучи дівчата - та ні, не підуть, з майданами вже покінчено. Не вірять вони вицвілим помаранчевим лідерам, від яких уже нудить. Що стосується вицвілих горе-лідерів, то це правда. А що стосується нових майданів, то усе це абсолютна брехня, яка розповсюджується: а) деморалізованими українцями-"все пропало" 2) провокаторами, завдання яких - цю деморалізацію посіяти.
14:56
Харківська обласна організація партії "Реформи і порядок" (ХОО ПРП) є одним з найактивніших осередків націонал-демократичного спрямування нашого регіону, вирізняючись значною кількістю місцевої інтелектуальної еліти в своїх лавах. Про діяльність ХОО ПРП я розмовляла з її головою Іваном Варченком.
12:21
Чи справді Україна вважається несприятливим середовищем для іноземних інвесторів? Про це й більше я розмовляла з радником із залучення іноземних інвестицій та європейської інтеграції Алієвим Алі Вєлі огли.
21:11
Регіональна організація Української народної партії є наразі одним з впливових націонал-демократичних утворень Слобожанщини. Про здобутки та поточну діяльність ХОО УНП мені розповів її чинний голова Василь Третецький.