Статті & Iнтерв'ю

15:14
Ми часто помиляємося. Втім, як і всі люди. Проте деякі помилки бувають корисними. Років п'ять тому, коли з півночі тільки-но імпортувати моду обв'язуватися стрічками до Дня Перемоги, ми давали коментар для телебачення і зопалу поплутали ордени та їхні кольори. І хоч це природно для людей далеких від фалеристики, проте помилка залишається помилкою, і нам на неї вказали.
20:51
В большевизмі поступово посилюються месіянські, квазірелігійні сторони. Культ вождя, здавна присутній у цьому вченні як неодмінний елемент тоталітарної доктрини, набуває рис релігійного культу. Твори Володимира Леніна та його наступників канонізуються й перетворюються на «святе письмо» большевизму.
16:36
Скрипаль, який виконує музику і оранжирує свої кадеції, який щасливо посміхається в театрах Харкова і всього світу, передаючи на скрипці спів солов'я і свою безмежну любов до всього живого і до України. Він грає в театрі "Обереги" і дуже любить своїх шанувальників. З ним можна поспілкуватися, взяти автограф і задати кілька питань. "Справжній варті" В'ячеслав Шляхов розповів про своє життя і творчість так легко і впевнено, як це може зробити лише по-справжньому щаслива людина.
16:16
Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Про жахливі для людства наслідки писатимуть ще багато років, бо ця трагедія відбиватиметься на здоров’ї людей не одного покоління. Ніби вже все всім відомо, але є ті факти, які однозначно спростовують віру у випадковість вибуху, і віру в те, що дії влади до цього не мають жодного стосунку.
12:45
Вперше за всю історію своєї незалежності Україна отримала повноцінну партію влади. В руках однієї політичної сили опинились одночасно контрольована більшість в парламенті, уряд та посада президента. Вся внутрішня та зовнішня політика України тепер залежатиме від волі лише кількох однопартійців. Утім, перший з'їзд Партії регіонів в новому статусі пройшов в досить дивній атмосфері. Підписання харківських угод надавало єдності і монолітності "регіоналів" досі незнайомий українцям присмак страху перед невідомим.
17:42
"Міжнародна угода, що не передбачає взаємної вигоди, не може тривати довго; понад те, якщо угода не задовольняє цієї умови, вона взагалі не може вважатися угодою і напевне містить у собі підстави для свого розірвання. Тому велика наука переговорів полягає в тому, щоб дати зацікавленим сторонам певні переваги, і так пов'язати їх між собою, щоб вони розглядалися обома сторонами достатньо збалансованими" (Франсуа Кальєр, французький дипломат, радник Людовіка XIV).
21:33
Конгрес Українських Націоналістів було створено за ініціативи Головного Проводу ОУН (б). Щодо Харкова, то незважаючи на важкі умови сходу України, місцевий КУН послідовно відстоює українські національні інтереси, і є одним з активних чинників, власне, українського життя нашого міста. Свої питання я адресувала голові Харківської обласної організації КУН Богдану Дяківу.
15:32
Про діяльність Християнсько-Демократичного Союзу (ХДС) "Справжній варті" коротко розповів голова його Харківської обласної організації Юрій Потикун.
19:59
Мій колега по перу Валентин Чемерис, який описував Ваш життєпис у книзі «Загадка Віктора Януковича» свого часу стверджував, що Ви, Вікторе Федоровичу, надзвичайно чуйна людина і з добрим м’яким серцем, і його брало за душу, коли він слухав вашу щиру розповідь про ваше важке дитинство. Я в це вірю, бо не один ви були у молоді роки зірвиголовою.
19:40
Однією з найбільш цікавих організацій, що з'явилися в нашому місті за останній час, є Харківська обласна громадська організація “Ми - харків'яни”, яку очолює вже доволі відома в Харкові людина - Юрій Кальченко. Розбудова структур громадянського суспільства в нашому місті є дуже актуальною, оскільки на поточний момент Харків та область є контрольовані однією політичною силою, а таке становище, як правило, призводить, як до інерції влади, що не знаходиться в конкурентному середовищі, так і до занепаду регіону в цілому.