Харкiв

00:38
На будівництво чайки козаки витратили всього-на-всього 20 днів. А на похід – 2 тижні. До Олександрії човен транспортували автомобілем. Потім – спустили на воду і здійснили заплив аж за Нікополь – до могили славетного козацького отамана Івана Сірка.
23:31
Сьогодні Микола Каптанний в черговий раз прийшов до Харківської міської ради прохати хоч якийсь прихисток на зиму. Пожежа сталася восени минулого року. Однак до сьогодні питання житла залишається відкритим.
21:08
Акція виникла досить спонтанно після запрошення учасників пікету Харківської міської ради до парку Шевченка, де продовжується безстрокова акція протесту проти нового мовного закону.
19:01
Прочитати на сесії міської ради заяву від БЮТ щодо політизації мовного питання депутатам від ВО «Батьківщина» не дали. Мікрофони завчасно були вимкнені і депутати залишили сесійну залу.
15:01
Цього дня в різних містах усього світу проходять акції на підтримку учасниць російського панк-гурту «Pussy Riot». Їм загрожує до семи років позбавлення волі за пісню «Богородица, Путина прогони!», яку вони виконали у Храмі Христа Спасителя в Москві.
23:27
Мажор ледь не наїхав на людей у парку Шевченка. За це йому загрожує штраф від 600-800 гривень. Працівники Державної автоїнспекції приїхали на місце подій аж через 40 хвилин після інциденту.
22:28
Про рішення Харківського окружного адміністративного суду учасники акції дізнаються від виконавчої служби. Вночі озброєні невідомі особи приходять у парк Шевченка, рвуть плакати, прапори України погрожують фізичною розправою.
16:30
На кладовищі продовжують валятися пляшки з-під пива та інше сміття. Масова могила поховання дітей померлих від Голодомору та жертв Сталінських репресій розташовані у парку Пам'яті неподалік ринку Барабашово.
13:17
Над учасниками Харківського мовного Майдану проведено 5 судових засідань. Також є три судових рішення щодо адміністративної відповідальності організаторів акції. Сьогодні працівники міліції відібрали копію повідомлення на наступну акцію і розігнали учасників протесту проти нового мовного закону, що зібрались у парку Шевченка неподалік пам’ятника футбольному м’ячу.
11:45
Днями мешканці вулиці Власенко проводили чергові збори з екологічних питань. І тут до невеликого натовпу підійшла дитина 7-8 класу і почала прохати термінової допомоги.