Харкiв

20:51
В большевизмі поступово посилюються месіянські, квазірелігійні сторони. Культ вождя, здавна присутній у цьому вченні як неодмінний елемент тоталітарної доктрини, набуває рис релігійного культу. Твори Володимира Леніна та його наступників канонізуються й перетворюються на «святе письмо» большевизму.
14:19
Поїздку організувала Партія Реформи та Порядок, харківську організацію якої очолює Іван Варченко. Під час демонстрації, він постійно інформував групу харків’ян про те, що відбувалося в сесійній залі Верховної Ради. Для того, щоб пройти територією Маріїнського парку, Івану Варченку довелося доводити на законодавчому рівні своє право вільно пересуватися територією України і викликати групу журналістів, щоб правоохоронці дозволили рухатися далі в напрямку Верховної Ради.
16:16
Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Про жахливі для людства наслідки писатимуть ще багато років, бо ця трагедія відбиватиметься на здоров’ї людей не одного покоління. Ніби вже все всім відомо, але є ті факти, які однозначно спростовують віру у випадковість вибуху, і віру в те, що дії влади до цього не мають жодного стосунку.
12:45
Вперше за всю історію своєї незалежності Україна отримала повноцінну партію влади. В руках однієї політичної сили опинились одночасно контрольована більшість в парламенті, уряд та посада президента. Вся внутрішня та зовнішня політика України тепер залежатиме від волі лише кількох однопартійців. Утім, перший з'їзд Партії регіонів в новому статусі пройшов в досить дивній атмосфері. Підписання харківських угод надавало єдності і монолітності "регіоналів" досі незнайомий українцям присмак страху перед невідомим.
13:40
Беручи приклад з Європейських цивілізованих країн, харків’яни потроху вчаться спілкуватися із владою. Сьогодні, 24 квітня, відбувся сьомий мітинг на захист Лісопарку, який пройшов біля самого гольф-клубу. Саме таким чином і захищали свої ліси і парки мешканці Норвегії і, не так уже й далекої від нас, Росії. Дотримуючись такої методики громадська організація “Ми - харків’яни” продовжує захищати зелені насадження міста, та влада в нас є явно не європейською, а про патріотизм годі й казати.
17:42
"Міжнародна угода, що не передбачає взаємної вигоди, не може тривати довго; понад те, якщо угода не задовольняє цієї умови, вона взагалі не може вважатися угодою і напевне містить у собі підстави для свого розірвання. Тому велика наука переговорів полягає в тому, щоб дати зацікавленим сторонам певні переваги, і так пов'язати їх між собою, щоб вони розглядалися обома сторонами достатньо збалансованими" (Франсуа Кальєр, французький дипломат, радник Людовіка XIV).
16:34
У Харківському національному університеті ім. В.Н.Каразіна відбулася зустріч студентів із сучасними українськими поетами і прозаїками, такими як Сергій Жадан, Сашко Ушкалов та Світлана Поваля. У своїх промовах вони презентували гумористично-соціальну прозу і поезію, а студенти, тим часом, писали свої вірші, запитання, враження і передавали їх письменникам.
12:55
Саморобний аеростат Дмитра Табачника спочатку стрімко піднявся вгору, потім некеровано висота польту знизилась і поривами вітру його потягло понад деревами вбік Харківської обласної державної адміністрації. Всі дуже хвилювалися, аби саморобний пристрій витримав навантаження і наш Міністр освіти вдало дістався до свого пункту призначення.
19:13
Сьогодні, 21 квітня відбулося апеляційне судове засідання за позовом голови Харківської обласної організації партії ВО “Свобода” Ігоря Швайки, який вимагає скасувати рішення міської влади про припинення трамвайного руху, зокрема за маршрутом, який пролягав через вулицю Пушкінська, а також скасувати попереднє рішення суду, який не задовольнив ці вимоги.
16:26
За словами Костянтина Черемського, Міністерством Культури і Туризму грошей було виділено 250 тис. грн. Але дехто з державних службовців встиг їх перехопити і відмінив конкурс. Таким чином, Харків і Україну було дискредитовано, а учасники отримали психологічні травми.