Харкiв

19:05
Непомітно для широкої публіки, увага якої зайнята політичним протистоянням, в Україні наближається перша велика приватизація при новій владі. Уряд збирається поповнити бюджет за рахунок повторного продажу "Луганськтепловозу". У сутичці за промисловий актив планують зійтися російський бізнес та великий комбінатор Ігор Коломойський. Кремль уже заявив про захист своїх інвесторів, а Микола Азаров пішов їм на зустріч в питанні ціною 167 мільйонів гривень.
19:57
22 травня харків’яни вкотре прийшли вклонитися великому Кобзареві, адже сьогодні виповнюється 149 років від того дня, коли його прах було перевезено до України . З 10 ранку розпочалося урочисте покладання квітів представниками влади і не тільки.
18:35
22 травня продовжувалась вирубка дерев для подовження дороги по вул. Новгородськой до Сумськой через парк Горького. Протистояти таким діям намагалися місцеві мешканці та представники громадських організацій. Люди чекають громадських слухань і тому активно захищають те, що залишилося, і вірять у те, що вирубку буде нарешті зупинено.
16:40
Ось і завершується перша частина річного літургійного кола євангельських читань, перша його невелика третина, яка тривала майже два місяці, починаючи від Великодня. В цей час читалося Діяння святих апостолів ‑ і ось останнє зачало, останній уривок із Діянь щойно відлунав. Прочитане було в цей час, зачало за зачалом, уривок за уривком, Євангеліє від Йоана. Неділі рахувалися також від Великодня. І хоча останні десять днів після Вознесіння Господнього ми вже не віталися по-великодньому, ікона Воскресіння Господнього вже була прибрана з центру храму, тим не менше атмосфера перебування у великодній радості Церкви була для неї весь час властивою.
09:47
За законодавством України (Постанова Кабміну № 1045 від 01. 08. 2006 про порядок видалення дерев), кожне дерево, товщина якого більша за п’ять сантиметрів повинно оцінюватись окремо спеціальною комісією. Тобто воно позначається відповідним чином, його оцінюють (товщину, вік, вартість, хвороби, якщо є, або нема тощо), і лише потім вирішують питання вирубки. В харкiвському парку Горького все по-іншому. Дерева одразу позначали і валили.
21:10
«Купуй українське» - вже кілька років звучить цей заклик Української народної партії. Логічно припустити, що перед купівлею чогось українського, необхідно і продати щось, теж, мабуть, українське. А як інакше?
20:56
21 травня 2010 року відбулися збори Харківського обласного комітету захисту України, до якого зокрема входить Всеукраїнське об‘єднання «Свобода». Комітет засуджує екологічне свавілля, що чиниться в Центральному парку культури та відпочинку імені Горького під приводом будівництва транзитної дороги. Учасники комітету наполягають на обов‘язковості проведення міських референдумів з питань, що стосуються вирубки зелених насаджень та будівництва у їхній зоні.
19:37
Юрист Євген Соловйов отримав відкриту кров’яну рану лівого ока. Його бив бригадир лісорубів та кілька робітників, які до цього пиляли дерева. Коли Євген Соловйов упав на землю, то отримав удари майже по всіх частинах тіла Також дістав травми голови Юрій Кальченко, який є головою громадської організації “Ми - харків'яни”.
12:39
21 травня у парку Горького почали пиляти дерева з протилежних боків – від вулиці Новгородської і від вулиці Сумської. Люди намагалися блокувати собою це незаконне винищення дерев, але їм це не вдалося. На місце подій приїхав заступник начальника Дзержинського райвідділу В. П. Шкуропатський, який заявив, що йому достатньо рішення міськвиконкому. Тож, вирубку не буде припинено, незважаючи на громадський супротив.
20:38
У першому турі президентських виборів ті кандидати, які переконували нас у власній новизні, сумарно здобули понад 20 відсотків голосів. За дуже-дуже умовно «нових» Тігіпка та Яценюка з надією проголосувало без малого 5 млн. громадян. Це свідчить про колосальний суспільний запит на нових лідерів, нові ідеї, нову політику. Проте перевагу в Україні все ж таки поки що зберігають старі політичні сили. А де ж ті кандидати-новатори, що кинули серйозний виклик В.Януковичу та Ю.Тимошенко? Чи не розгубились вони після першої поразки? Чи ще пам’ятають про них виборці?