Харкiв

15:52
Проти керівників громадських організацій, які написали листа Президентові США Бараку Обамі щодо незаконного виселення Харківською міськрадою культурно-освітнього центру Харківського міського товариства «Спадщина», Прокуратура Харківської області порушує кримінальну справа. Підписантам звернення до Президента США буде інкримінована стаття за 1 розділом Кримінального Кодексу України – «Злочини проти основ національної безпеки України».
20:21
Незалежно від того, коли відбудуться вибори міського голови у Харкові (восени 2010 року чи наприкінці березня 2011 року), ситуація для керівництва міської та обласної організацій Партії регіонів є не такою простою, як здається. Бо єдиним рейтинговим претендентом на посаду Харківського міського голови від партії є Михайло Добкін, який після перемоги на президентських виборах В.Януковича був призначений на посаду голови Харківської облдержадміністрації.
22:08
Сьогодні, 9 червня відбулося урочисте відкриття офісу громадського об’єднання “Поступ”. З нагоди цієї події українські співаки і музиканти влаштували святковий концерт. До уваги присутніх було проведено коротку презентацію роботи громадського об’єднання “Поступ”. Виступили харківські українські діячі мистецтва, науки, а також представники громадськості.
21:14
У приміщенні громадської організації “Спадщина” 8 червня відбувся круглий стіл, на якому представники різних українських громадських утворень обговорили організаційні питання проведення національних свят у Харкові та постійних програм, спрямованих на українізацію Харкова.
18:43
6 червня у м. Харків розпочав своє існування проект "Вільна школа" за сприянням Харківських обласних організацій Молодого Народного Руху, Молодіжного об’єднання народних дипломатів та Народного Руху України. Керівником проекту стала . Першою освітньою програмою школи став тренінг з управління кар’єрою, який відвідали представники ХОО МОНД та МНР. Це тільки перший крок у розвитку школи. У липні, за підтримки "Майстерні громадської активності" планується провести серію одноденних тренінгів з прав людини: "Твої права в теорії та на практиці".
17:46
Конфлікт довкола розпочатого напередодні Зелених Свят масового нищення дерев у найбільшому харківському парку набуває все ширшого суспільного виміру. Він уже продемонстрував брак толерантности і взаєморозуміння в стосунках різних соціяльних груп, неготовність їх до діялогу, змусив сумніватися в пошані муніципальної влади й міліції до громадянських прав кожного жителя Харкова, незалежно від його майнового стану й політичних поглядів.
18:13
Про події, які відбувалися в Парку Горького знає вся Україна. У міжнародні організації, а також самому Мішелю Платіні були відправлені листи, в яких гарно описано, як у Харкові "готуються" до “Євро-2012”. Громадські організації сподіваються на те, що європейська спільнота все таки втрутиться в такий перебіг справ, оскільки, якщо постане питання про те, що Харків не входитиме до списку міст, у яких проводитиметься “Євро-2012”, то за таких умов, міська влада буде вимушена скасувати деякі рішення і займатися дійсно розвитком Харкова, а не вирубкою в ньому парків та інших зелених насаджень.
12:16
Конституція України забороняє катування, заборонена і смертна кара. Проте будь-який візит людини в міліцію може завершитись навіть трагедією. По всій Україні сьогодні відбувалися пікети на знак протесту проти того свавілля, що чиниться зараз в нашій країні. У Харкові люди зібралися біля обласного управління МВС , що знаходиться по вул. Совнаркомівська, 5, і вимагали засудити неправомірні дії міліції та захищати громадян України від тих неправомірних дій, які здатні чинити службовці в погонах.
09:47
Боротьба за Парк Горького між мешканцями Харкова і лісорубами загострюється, оскільки з одного боку вже викорчували пеньки і вивезли те, що було спиляно, тому можна вважати, що скоро будуть намагатися з’єднати просіку і розпочати будівництво дороги. Арсен Аваков ледь не щодня з’являється у Парку Горького. Звісно, що в цей час туди приходить багато журналістів, і підготовчі роботи для будівництва дороги припиняються. Арсен Аваков заявляє, що буде ініціювати проведення місцевого референдуму в Харкові, результати якого будуть залежати від самих мешканців і їх активності в громадському житті міста.
14:07
З 20 травня на місці вирубки під заплановану дорогу через Парк імені Горького (Лісопарк) триває найгостріше за останні місяці протистояння. Група громадян намагається зупинити виконавців волі міської влади. Блискавичне виконання рішення Харківського міськвиконкому про будівництво дороги заскочило зненацька і харків’ян, і політиків. Ініціатива спротиву належала кільком громадським організаціям, які самостійно намагались зорганізувати протестувальників та доволі вдало поширили інформацію про події на всю країну.