Харкiв

12:23
Майже три роки минуло з того часу як у Харкові відбувся круглий стіл, присвячений катастрофічному стану українства в сучасній Україні та Харкові, зокрема. Тож, має сенс і зараз висвітлювати цю проблематику, особливо після того, як в нашій країні до влади дірвалася зграя українофобів.
11:40
Одне з найбільших металургійних підприємств України "Запоріжсталь" стало черговим активом, який опиняється під контролем Росії. Продаж "Запоріжсталі" завершено, при чому комбінація ознаменувалася жорстким конфліктом старих власників з Рінатом Ахметовим. Мажоритарним акціонером "Запоріжсталі" була компанія Midland Resources Holding Ltd, зареєстрована в офшорній зоні на британському острові Гернсі. Кінцевими власниками підприємства виступали уродженець Дніпропетровська Едуард Шифрін разом з громадянином Канади Алексом Шнайдером, а також їхні партнери. Їхнє бажання продати всю "Запоріжсталь" стало публічним у 2010 році.
10:54
У Парку Горького, 30 травня, у тому місці, де ще не повністю вирубана і не з’єднана просіка, відбувся концерт за участі молодих естрадних виконавців. Всі вони закликали захищати дерева у Парку Горького та інших частинах міста.
11:07
Вночі в Парку Горького перебували журналісти служби новин “Вісті” телеканалу “Фора” та кореспондент сайту “Справжня варта”. Захисників дерев було десь 40 осіб. Дуже холодна погода не давала можливості більшій частині людей спати. Усі чекали сходу сонця і тепла. Але десь на початку шостої ранку до парку під’їхав бульдозер. Через незначний проміжок часу підійшов один чоловік у чорному костюмі, із темними широкими вусами і почав усім погрожувати, а потім і бити юнаків, які намагалися зупинити рух бульдозера.
18:10
Захисники дерев цілодобово слідкують за тим, що відбувається в Парку Горького. Деякі з них, поставили намети і викопали грибокі канави та виставили барикади з гілок дерев.
17:52
Сьогодні, 26 травня, Арсен Аваков оглянув територію Парку Горького і звернувся до представників будівельної компанії з проханням припинити роботи пов’язані з будівництвом дороги, доки не будуть проведені громадські слухання, а також доки не буде рішення суду, щодо законності вирубки дерев. Арсен Аваков також звернувся до представників правоохоронних органів з проханням не чіпати тих людей, які захищають дерева.
19:48
Лібералізм охороняє свою паству не менш ревно, ніж колись церква або наукова картина світу. З цього погляду, будь-яка думка — приречена: вона лише одна в довгому переліку думок настільки ж вагомих, як і егоїстичних. Одна, але не єдина. Справді, якщо всі однаково вільні й рівні, то авторитетів немає. Усе відносне, немає єдиної істини. Істина — довгий ряд думок, суджень, який іде в нікуди. Падають останні бастіони — державність, політика, на їх місце приходять ринок і технології; останній підкоп відбувається під дитину та сім’ю. Дитину на Заході (а скоро і в нас) намагаються визначити як незалежного суб’єкта. Це робить ювенальна юстиція. Згідно з логікою, незалежним можна бути від будь-чого, що ти можеш вибирати самостійно. Але в нашому випадку відбувається істотна підміна — дитину намагаються виставити незалежною насамперед від батьків, від тих, кого не вибирають. І водночас вона, дитина, повністю залежна від держави, навіть не від держави, а від спеціального механізму, єзуїтськи-кафкіанської по суті системи.
19:26
Під стіни Харківської міської ради захисники дерев принесли вінок, сплетений із соснових гілок, на який була прив’язана чорна стрічка із написом: “Лісопарку від міської влади”. Пікетувальники вимагали зупинити вирубку дерев у Парку Горького та інших зелених зонах міста якомога швидше.
14:45
Зараз в Україні створюють спеціальні органи ювенальної юстиції, які будуть займатися контролем за вихованням дітей у сім’ях та відбирати їх у батьків, у тому разі, якщо дитина виховуватиметься, на чиюсь думку, аморально чи не матиме нормального матеріального забезпечення.
13:26
Захисники зелених насаджень цілодобово охороняють дерева. У Парку Горького вони розмістили 5 наметів і намагаються не дати лісорубам з’єднати просікою вулицю Сумську і Новгородську. Сьогодні, 25 травня, кілька людей стало жертвами жорстокого поводження міліції, після чого, одного з активістів забрала швидка допомога.