Харкiв

16:56
Підписання президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим угоди про подовження терміну перебування російського Чорноморського флоту в Севастополі ще на 25 років спричинило сильні емоції в українському суспільстві та серед політиків, і не лише в Україні. Дехто сприймає згадану угоду як знак того, що російську базу з Криму не можна прибрати аж до 2042 року. А офіційні представники Росії вже встигли зробити на тому акцент.
12:31
Захід проводився у УКЦ “Юність” після вечора, присвяченого творчості та черговій річниці перепоховання Тараса Шевченка. Крім Літмузею організаторами заходу були Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ на чолі з архієпископом Ігорем (Ісіченком) та Крайове Братство Апостола Андрія Первозваного. Глядачі мали можливість побачити отця Сарму-Соколовського на відео і почути його голос. Все це супроводжувалося численними розповідями про його життєвий і творчий шлях.
12:03
Більшу частину програми зробили учні. Вони заспівали українські пісні, а також вірші Тараса Шевченка, які було покладено на музику його послідовниками. Захід проходив в Українському Культурному Центрі “Юність”, а спонсором подарунків була канадійська діаспора, яка налічує понад один мільйон українців. Саме від них учасники заходу і отримали цікаві збірки віршів, але не самого Тараса Шевченка, а й інших письменників, які долучилися до відродження української мови і культури.
16:42
У столиці останній місяць активно рекламується нова політична партія – "Зелені". Керівник партії - Олександр Прогнімак, доволі відома особа, начальник Державного управління захисту навколишнього природного середовища, депутат Київради від Партії регіонів. А ще відомий шанувальник мистецтва, колекціонер, драматург, одним словом постать непересічна. До професійної діяльності Прогнімака київські екологи вже кілька років висловлюють серйозні претензії.
15:43
В Україні не існує єдиної політичної нації. Натомість існують дві спільноти, які виробили два різні бачення модерної України. Ці бачення почали формуватися задовго до здобуття незалежності і сягають своїм корінням кінця ХІХ століття.
20:20
Те, про що домовлявся Янукович з Медвєдєвим повністю ще не відомо, але за інформацією сайту “Подробности” було підписано вісім угод. Такі домовленості роблять спільною з Росією не лише економічну, а й культурну та освітню сфери.
17:44
Років зо два тому був я свідком суперечки двох харків'ян. Відбувалася вона досить спокійно і толерантно, мабуть це були знайомі. Мова йшла про вшанування пам'яті жертв Голодомору. Сам факт голоду ніхто з них під сумнів не ставив. Навіть з доречністю терміну “геноцид” один з опонентів частково погоджувався. “Але ж справа не у цьому” - наголошував він:”Ну скільки можна жити з головою оберненою у минуле. Скільки років пройшло! Ющенко б ще жертв татаро-монголів згадав. Кого звинувачувати? Наших маргіналів-комуністів? Чи у Росії що — при владі комуністи? Невже у нас в країні повно зайвих грошей, щоб витрачати їх на помпезні меморіали?” “Та я б з тобою погодився” = заперечив йому другий: “Але чому тоді так носяться з Днем Перемоги?
13:05
Сьогодні, 18 травня Харківський осередок ВО “Свобода” намагався пікетувати російське консульство, але тихенько, невеликою кількістю людей, гасла ніби й були, та лунали вони не так гучно, як це має бути. Голова місцевого осередку партії Ігор Швайка намагався якомога більше розказати журналістам про те, яка погана в Україні влада, зовсім забувши про те, що треба продовжувати пікет. Доки він там розмовляв, пікет потроху сходив нанівець, а ось, як розв'язати болюче українське національне питання в Харкові, у нього схоже, чітких пропозицій і програм немає. Стало тихо, всі чекали свого керівника і його наказів.
16:58
Коли до секти приходить нова людина, їй намагаються чимось допомогти і заволодіти її довірою. Коли цього досягнуто, тоді її починають використовувати. Крім свого часу нові сектанти починають витрачати гроші, але це далеко не найстрашніше, що може трапитися, коли потрапити до заборонених законодавством релігійних угрупувань.
16:01
15 травня у місті Харкові міліція зірвала проведення мирної акції протесту «Знищимо в Харкові сміття», що була організована громадською організацією «Демократичний альянс». Правоохоронці заблокували рух колони, силою відібрали відеокамеру та знищили записи, на яких були зафіксовані дії міліції, зірвали прапори та змусили згорнути транспаранти. Голова Демократичного Альянсу та харківський активіст були затримані, а пікет перебрався під стіни Дзержинського районного відділу міліції.