Харкiв

20:30
8 травня вважають днем закінчення війни в Європі, тому саме сьогодні біля каменю УПА в Молодіжному парку архієпископ Ігор (Ісіченко) Української Автокефальної Православної Церкви відправив панахиду за спокій полеглих душ у тій жорстокій, совєтсько-німецькій війні. Організатором заходу був Конгрес Українських Націоналістів, а, зокрема, промову на захист УПА в роки Другої Світової війни вів голова обласної управи Братства ветеранів ОУН-УПА Володимир Столярков.
21:11
8 травня виповнюється 65 років закінчення совєтсько-німецької війни (та загалом Другої Світової війни в Європі). Найстрашнішої війни в історії людства, яка забрала десятки мільйонів людських життів та залишила за собою ще більше понівечених доль.
18:47
На закритому для преси та інших ЗМІ засіданні представники харківських проукраїнсько-налаштованих політичних партій та громадських організацій підписали документи про об'єднання всіх ресурсів, в тому числі і матеріальних, та запропонували низку схем розвитку держави і ефективної боротьби проти дієвої на сьогоднішній день в Україні влади.
13:29
Політика нового президента України приголомшила не тільки мене. Події, важливість яких можна визначити як екстраординарні, мерехтять, зливаючись в коло пропелера літака. Ми не встигаємо дати оцінку одній, як вже на екранах ТБ нашаровується друга, третя тема. І одна - гірша іншої! Вірніше - страшніша від попередньої! Тому, відійшовши в бік, варто підвести підсумок і сказати: нам ще недостатньо фактів для того, щоб оцінити ситуацію як катастрофічну? Як на мене - більше чим достатньо! І шукати якісь додаткові факти або відтінки - все-одно, що заглядати в очі мертвому.
11:01
Опозицію образів Василя Стуса відчув викладач Харківського національного університету Григорій Савчук. Про це мова йшла на зібранні культурно-мовного клубу “Апостроф”, яке проходило 4 травня у книгарні “Є”. При обговоренні життєвого і творчого шляху В. Стуса присутні в залі показали високий рівень знань української літератури та мови.
14:03
У свій час видатний український громадсько-політичний діяч В'ячеслав Липинський зазначив, що первородним гріхом українців є ідейний хаос в політиці і брак організаційної дисципліни. Усвідомлення природної гріховності людини загалом допомагає людству формувати і підтримувати моральні принципи, життя без яких уже давно б закінчилося на планеті Земля.
13:57
Не підуть українці на новий Майдан від своїх садків вишневих, де їм так приємно лежати у тіні і слухати, як співають ідучи дівчата - та ні, не підуть, з майданами вже покінчено. Не вірять вони вицвілим помаранчевим лідерам, від яких уже нудить. Що стосується вицвілих горе-лідерів, то це правда. А що стосується нових майданів, то усе це абсолютна брехня, яка розповсюджується: а) деморалізованими українцями-"все пропало" 2) провокаторами, завдання яких - цю деморалізацію посіяти.
15:14
Ми часто помиляємося. Втім, як і всі люди. Проте деякі помилки бувають корисними. Років п'ять тому, коли з півночі тільки-но імпортувати моду обв'язуватися стрічками до Дня Перемоги, ми давали коментар для телебачення і зопалу поплутали ордени та їхні кольори. І хоч це природно для людей далеких від фалеристики, проте помилка залишається помилкою, і нам на неї вказали.
13:41
У залах галереї “Маестро” триває виставка колажу, інсталяції та живопису з вражаючими зображеннями жіночих облич, скрипок, комбінованих натюрмортів, пейзажів тощо. Відвідувачі з великим задоволенням розглядають полотна шести майстрів, які мають різні техніки зображення, образи та стиль.
14:25
В той час, коли тривала сесія міської ради, пікетувальники вимагали припинити переміщення в інші місця торгових кіосків, що знаходяться на Центральному ринку і надати можливість малому бізнесу право на існування і заробіток. Люди скаржилися на те, що їх торгові об’єкти переносять у ті місця, де мало покупців, ще й виставляють паркани там, – щоб ходити до них було зовсім незручно. Водночас, восьмий пікет проти вирубки Лісопарку проводила громадська організація “Ми – харків’яни”.