Світ

12:30
За кілька днів до настання календарного літа відразу в шести європейських країнах настала справжня зима. Бельгійці, німці, швейцарці, іспанці, італійці та французи в неділю вранці на місці своїх автомобілів виявили снігові замети
00:07
Президент південноамериканської республіки Уругвай Хосе Мухіка - колишній революціонер, який представляє коаліцію лівих партій, запропонував парламенту законопроект про легалізацію марихуани. З його погляду, такий крок міг би допомогти в боротьбі з незаконним обігом наркотиків та насильством.
00:48
Сербський випускник читає три книги на рік і рідко відвідує музеї. Покоління, яке народилось у воєнні дев'яності [- збройні конфлікти на території колишньої Югославії 1991-1999 рр.], любить тусовки і телебачення, не любить класику, не знає, що думати про права людини і демократію, мало знає про політику и не має ідолів
12:20
У Познані, місті-побратимі Харкова, з 13 травня розпочинається шостий Фестиваль культури "Українська Весна". Його мета - знайомити жителів регіону Велика Польща з історією, культурою, літературою, фотографією східного сусіда.
15:46
Шістьом тваринам з сімейства котячих, які все життя провели в маленьких клітках і в невідповідних умовах, нарешті пощастило насолодитися життям у парку LIONSROCK в Південній Африці. На початку квітня міжнародна організація FOUR PAWS ("Чотири лапи") взяла під свою опіку 4 левів і 2 тигрів із зоопарку невеликого міста Онешті на сході Румунії. Ветеринари організації забезпечили транквілізацію і завантаження тварин у спеціальні клітини та їх транспортування у відповідності до найвищих стандартів добробуту тварин. Через аеропорт Цюріха котячі полетіли до Йоганнесбургу (Південна-Африканська республіка).
11:55
Два потужні вибухи пролунали в понеділок, 15 квітня, біля фінішної межі Бостонського марафону, який проводиться в місцевий День патріота, приурочений до боїв при Лексінгтоні і Конкорді під час війни за незалежність США. Це найстаріше і одне з найпрестижніших легкоатлетичних змагань у світі.
19:54
У Будапешті з'явилася площа Тараса Шевченка. Площу хотіли назвати іншим ім'ям, однак український осередок цього району Будапешта переконав мерію у недоцільності такого кроку. Площа розташована на правому березі Дунаю (історична частина міста - Буда) неподалік Міністерства закордонних справ Угорщини, де перетинаються популярні туристичні маршрути.
11:22
Представники прокуратури та податкової інспекції прийшли з перевіркою до московського офісу міжнародної правозахисної організації Amnesty International повідомив директор московського представництва Сергій Нікітін.
16:19
Туреччина очікує зростання туристичного потоку туристів з України до 80% в 2013 році. Про це сказав аташе з питань культури та інформації посольства Туреччини в Україні Берат Йілдиз.
13:50
Facebook оприлюднив інструкцію з використання Facebook-сторінок, фотосервісу Instagram та інших інструментів для громадських ініціатив і неприбуткових організацій.