Світ

14:04
Польський газовий гігант - компанія PGNiG - заявила, що отримала дебіт сланцевого газу зі своєї свердловини Любоціно-2H. У компанії повідомили, що тестування все ще триває і поки незрозуміло, скільки газу містить ділянка.
18:01
Україна піднялась на 9 місць у рейтингу туристичної конкурентноздатності, який складає Всесвітній економічний форум. Минулого року Україна посідала 85 місце, цього року під час рейтингування піднялась на 76.
14:07
На вулицях Софії та 35 інших міст Болгарії тисячі людей протестують проти високих цін на електроенергію. Але громадяни обурені не лише необґрунтованими тарифами, вони протестують проти сумнівної приватизації та монополій в енергетичному секторі. Притому демонстранти відкинули спроби деяких партій очолити протест і висловлюють претензії до всіх партій країни.
13:05
Продажі мобільників у світі минулого року впали вперше з 2009 року, притому споживачі уникали дешевших апаратів. Як повідомляє дослідницька компанія «Gartner», у 2012 році у всьому світі було продано 1,75 млрд. мобільних телефонів, що на 1,7 відсотка менше, ніж попереднього року.
17:17
Міністерство освіти Туреччини вилучило зі шкільних підручників два вірші з поеми турецького поета Едіпа Кансевера (Edip Cansever), тому що вони містять слово «пиво».
11:14
Список головних ворогів Інтернету включає 12 країн, серед яких 3 пострадянські республіки: Китай, В'єтнам, М'янма, Північна Корея, Сирія, Іран, Туркменістан, Саудівська Аравія, Узбекистан, Білорусь і Бахрейн (останні дві додалися до традиційного кола "ворогів" у 2012 році).
17:01
Науковці створили програму, яка має значно полегшити роботу історикам та допоможе зрозуміти, чим жили люди в давнину — розробка буде розшифровувати стародавні тексти. За допомогою «машини часу», як називають її в прес-релізі творці програми, важливі тексти можна буде розшифрувати за лічені дні й навіть години — раніше таке завдання потребувало десятків років кропіткої роботи.
00:10
СКУ підтримує рекомендацію Комітету з закордонних справ Європейського Парламенту про внесення змін, спрямованих на лібералізацію візової угоди з Україною. Відповідний лист президента СКУ Євгена Чолія був направлений до провідників Європейського Союзу, повідомляє прес-служба організації.
14:23
Велосипеди можуть бути одним із звичайних способів пересування містом. Достатньо лише усвідомити, наскільки велосипеди є зручним, порівняно швидким і безплатним транспортом, користуючись яким, почуваєшся незалежним. Проте, щоб бути рівноправними учасниками руху міськими вулицями та їздити на велосипеді без ризику, необхідна облаштована велосипедна інфраструктура. Саме на це був орієнтований семінар «Думай велосипедно», який проведено в Болгарії як частину болгарсько-голландського проекту «Всі на велосипеди».
17:05
Щороку під час форуму в Давосі організатори конкурсу «Public Eye Award» визначають найгірші компанії року, які заслужили звинувачення в корупції, забрудненні довкілля, незаконних методах роботи та створенні нестерпних умов праці для працівників.