Світ

22:20
За повідомленням впливової газети Financial Times, Єврокомісія ухвалила рішення сплатити витрати на створення міжкордонного вузла транспортування газу зі Словаччини на територію України.
19:20
В аеропорту хорватської столиці в п'ятницю ввечері приземлились одразу два Антонови. Один - це найбільший в світі літак АН-225 "Мрія", інший -його пілот Дмитро Антонов. Для місцевих ЗМІ на цей уїк-енд це була одна з найзначніших новин, про неї оперативно повідомили навіть провідні медіа сусідніх країн - Сербії та Боснії і Герцеговини.
14:49
29 жовтня конгресмен від штату Іллінойс Майк Квіглі нагадав американським законодавцям про жертв Голодомору в Україні.
12:26
Досить моторний для своїх 85 років Іон Фічіор спробував уникнути журналістів, що зібралися біля Генеральної прокуратури Румунії, в той день, коли прокуратура вирішила порушити проти нього кримінальну справу за вчинення геноциду.
13:44
На захист Івана Франка до Відня приїхав цілий «десант» українських науковців, зокрема, Григорій Грабович із Гарварда, Тамара Гундорова з Академії наук України та Ярослав Грицак із Українського католицького університету.
18:59
Японська компанія B&H Lifes, виробник кормів для домашніх тварин, запропонувала покупцям вино для котів. Напій називається «Nyan Nyan Noveau» («Мяу-мяу нового врожаю»), формально це червоне вино, але алкоголю воно не містить. «Мяу-мяу» виготовлене з соку винограду сорту "каберне" з додаванням вітамінів і котячої м'яти.
08:09
За інформацією Світового банку, Україна належить до першої десятки країн світу, куди мігранти найактивніше переказують гроші. Україна потрапила до верхівки такого не надто почесного рейтингу завдяки праці 5 мільйонів своїх заробітчан.
18:55
Від 7 жовтня міжнародна освітня online-платформа Coursera вперше запустила навчальний курс українською мовою. Першим для перекладу українською був обраний курс "Модельне мислення" - один з трьох найпопулярніших на Coursera предметів, який, за статистичними підрахунками, при кожному новому запуску отримує більше 100 000 студентів.
23:16
На початку жовтня в польському Любліні відбувся Конгрес ініціатив Східної Європи. Цьогорічний конгрес, за словами депутата Європарламенту Павела Коваля, був унікальний з огляду на те, що зібрав під одним дахом організаторів культурних і освітніх імпрез, представників влади, митців та науковців з країн Східного партнерства та ЄС напередодні Вільнюського саміту.
15:30
У місті Кельн з ініціативи місцевих мешканців створили пам'ятник українцю Василю Звадюку та поляку Францу Якубовському, яких у роки Другої світової війни привезли туди на примусові роботи і згодом стратили у гестапо. Пам'ятний камінь встановили в районі Оссендорф - у двадцяти хвилинах від головного вокзалу й знаменитого Кельнського собору.