БЛОГИ

18:10
В якому році було засновано Лиман точно не відомо, приблизно у 1666-1671 роках, полковником Балаклійського козачого полку Яковом Чернігівцем.
18:33
Сучасне село Соколове Зміївського району Харківської області відомо всьому Світу в першу чергу за бій Чехословацького батальйону у березні 1943 року. Мені ж хотілось трішки долучитись до історії фортеці Соколов.
13:44
А може червоний, жовтий, зелений чи сіро-буро-малиновий. Різниці вже ніякої.
20:59
А ви знали, що 2020 рік був оголошений роком веганів? Так, мова йде саме про тих людей, які відмовилися не тільки від вживання м’яса та риби, але і від будь-яких форм експлуатації тварин.
22:53
Це трапилося сьогодні о 21 хвилині по опівночі. Процес тривав 16 років 1 місяць і 22 дні.
09:49
Сучасне місто Богодухів ми знаємо як районний центр Харківської області на досить жвавій трасі Харків-Охтирка-Суми. Ніщо не нагадує ані жителям, ані гостям міста, що колись це була важлива фортеця поблизу переправи через річку Мерло, так званої Богодухової Гаті, саме за цієї переправи він і отримав свою назву. До речі у документі 1668 році місто так і зветься – Богодухова Гать.
12:34
Серія публікацій присвячена колонізації вздовж рік Ворскла та Мерло починається з міста Вольний, який був центром, через який відбувалось заселення територій на Слобожанщині. Побудова нових фортець вздовж Мерло та Ворскли, заснування міст и сіл Вольновського повіту, прохід переселенців, сутички із татарами та військами гетьманської України, запорізькими козаками, зміна адміністративного поділу і сучасний стан населених пунктів – ось що чекає Вам у цій рубриці. А розпочинаємо звичайно ж із самого міста Вольний, яке було засновано у 1640 році.
12:51
Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. В цей день українці згадують події Революції Гідності, її втрати та досягнення.
17:40
Паліативна допомога покликана поліпшити життя пацієнтів та їхніх родин, які зіткнулися зі смертельним захворюваннями, полегшити страждання, дати можливість отримати психологічну та моральну підтримку.
10:53
Тиждень тому Верховна Рада України 230 голосами ухвалила Виборчий кодекс.